FVLSZ

2023.06.24. 08:30

Stratégiai célok a szem előtt

A vármegyei futballbajnokságok június közepén értek véget, az érdekelt csapatok lejátszották az osztályozókat, majd nyári pihenőre vonultak.

Horog László

Tordas–Enying rangadó

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az FVLSZ évzáróján elhangzott, hogy az MLSZ néhány évvel ezelőtt hosszú távú fejlesztési stratégiát dolgozott ki, amelynek értelmében – többek között – emelni szeretnék a futball aktivitást. Ez magyarán azt jelenti, többen focizzanak.

A Fejér vármegyében versenyszerűen, játékengedéllyel rendszeresen futballozók különböző bajnokságokban, rendezvényeken vesznek részt, az FVLSZ az elmúlt szezonban pontosan 13 000 játékengedélyt adott ki, ezen felül a diákoknak szervezett programok során a középiskolások Fair Play Cup elnevezésű, tíz éve életre hívott sorozatán 600 fiú és lány lépett pályára. Az óvodások és kisiskolások számára kiírt Bozsik Intézményi Programban 5300 nebuló volt érdekelt.

– Ez azt jelenti, összesen közel tizenkilencezren kergették a labdát különböző, a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett programokon – mondja Schneider Béla, a vármegyei igazgatóság igazgatója. – Fejér lakosságát figyelembe véve a rendezvényeinket a lakosság 4,4 százalékát értük el, ami jelentős szám, ugyanis a stratégiai tervben országos szinten, hosszú távon a három százalék elérése a cél, tehát joggal lehetünk büszkék ezekre az adatokra. A szép számok elsősorban a települési vezetőknek, a sportköri elnököknek, edzőknek, helyi aktivistáknak köszönhetőek, akik időt és energiát nem kímélve dolgoznak azon, hogy szeretett sportágunk még népszerűbb legyen. A folytatásban nem csak megőrizni szeretnénk ezt az előkelő pozíciót, hanem új korosztályokat bevonva tovább növelni a futballozók számát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában