Döntetlennel zárt Montenegróban a magyar válogatott

2023.06.17. 19:54

Egy pont és más semmi

Nehéz mérkőzésre számított a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában. Montenegró vendégeként pontot szerzett a nemzeti együttes.

Ferencz Balázs

Szoboszlai Dominik (10) dolga is nehéznek bizonyult Podgoricában

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós

Montenegró - Magyarország 0-0 (0-0)

Podgorica, Városi Stadion, 9000 néző. Vezette: Jesús Gil Manzano (spanyol)

Montenegró: M. Mijatovics – Vujacsics, Szavics, Tomasevics – Veszovics (M. Vukcsevics, 72.), Scsekics (Rajcskovics, 61.), V. Szavicsevics (Loncsar, 82.), Jankovics, Vukcsevics – N. Krsztovics (Oszmajics, 72.), Jovetics (Haksabanovics, 83.). Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovics

Magyarország: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 88.), Nagy Á., Styles (Kalmár, 72.), Kerkez – Szoboszlai, Ádám M. (Varga B., 59.), Sallai R. (Csoboth, 59.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gól: -
Sárga lap: Vesovics (15.), Vujacsics (34.), Rajcskovics (64.), Szavics (94.) ill. Sallai (50.), Csoboth (70.)

Magyarország kezdő együttese a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen
Fotó: Szabó Miklós / Forrás: Nemzeti Sport



Még márciusban a bolgárokat simán, 3-0-ra verte a magyar labdarúgó-válogatott. Marco Rossi alakulata meccshátrányban is a G csoport tabellájának második helyéről várhatta a Montenegró elleni folytatást. Ez a csata azonban egészen másmilyennek ígérkezett. Montenegrót még sohasem győzte le a magyar nemzeti együttes, azonban nem emiatt volt elsődlegesen fontos begyűjteni a pontokat. Hanem, hogy továbbra is tapadjon a magyar egylet a csoportot vezető Szerbiára, s hogy leszakítsa a közvetlen üldöző montenegróiakat.

A hazaiak agresszíven kezdtek, kemény belépőkkel próbálták megtörni a magyarokat már a meccs elején. S kapura is veszélyesebbek voltak az első félidőben. Az ötödik percben Vesovics beadása nyomán Langnak kellett tisztáznia a kapu előterében. Nem sokkal később Jankovics labdájába fejelt bele Nagy Ádám, a labda veszélyesen csapódott Dibusz ketrece felé, s a keresztlécen csattant. A 12. percben Styles adott középre remekül, az előrehúzódó Szalai Attila fejelt néhány centivel a bal kapufa mellé. Szavicsevics gyorsan válaszolt, 23 méterről lőtt keményen, Dibusz Dénes vetődve védett nagyot. Többet birtokolta a labdát eztán a magyar együttes, de helyzetig nem jutott. Nem úgy a Hertha légiósa, Jovetics, aki egy eladott labda után jobbal lőtt szépen, alig a bal kapufa mellé. 

Ádám Martin nem került helyzetbe
Fotó: Szabó Miklós / Forrás: Nemzeti Sport

Fordulás után sem javult fel a magyarok játéka. Igaz, járatták a labdát Szoboszlaiék, de a támadások nem törtek át a montenegrói vonalakon. Az 58. percben Kerkez beadása nyomán Ádám emelkedett, de nem ő, hanem védője fejelt saját kapuja felé, Mijatovics vetődött rá. Az 59. percben frissített Marco Rossi: Ádám helyett lépett játékba a regnáló gólkirály, Varga Barnabás, Sallait pedig a harmadszor válogatott Csoboth Kevin váltotta. Egyre közelebb férkőzött a magyar csapat, Szoboszlai 16 méterről lőtt, Mijatovics biztos kézzel fogta. Megfagytak a frontvonalak ezután, állóháborúban álltak a magyarok a hazaiakkal. A 87. percben a montenegróiak fejlődtek fel, de szerencsére Oszmajics nagy helyzetben csúnyán fölé fejelt. Öt percet hosszabbított a spanyol játékvezető, ez idő alatt szöglethez jutottak a hazaiak, de kapura nem lőttek, maradt a gólnélküli döntetlen. Mellyel a magyar válogatott maradt a G csoport második helyén.

Magyarország kedden 20.45-kor a bolgárokkal 1-1-es döntetlent elért Litvániát fogadja a Puskás Arénában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában