Közbeszólt az időjárás

2023.05.14. 19:33

Hektikus megyei zárás a Tour de Hongrie-n

Szombaton a Tour de Hongrie mezőnye Fejér vármegyében indult neki a napnak, Marc Hirschi megőrizte a sárga trikót, a svájci versenyző pedig akkor még nem is sejtette, hogy ezzel a versenyt is megnyerte.

Beke Zsombor

A rajt előtti pillanatok

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szombaton Fejér vármegyét vették célba a Tour de Hongrie kerékpárosai, a szakaszt Martonvásárról indították. A versenyzők 206 kilométert tekertek Dobogókőig, e táv alatt pedig 2646 méter szintkülönbséget kellett leküzdeniük. A svájci Yannis Voisard nyerte a szombatot, de az összetettben honfitársa, Marc Hirschi maradt az élen. A legjobb magyar, Dina Márton a 25. helyen ért célba, ezzel pedig a 17. helyre csúszott vissza az abszolút rangsorban. 

Vasárnap a fővárosba költözött át a mezőny, de ebben nem volt sok köszönetük. Az esőzések miatt csúszott a rajt, majd a balesetveszélyes körülmények miatt az eredeti, tizenhat kör helyett csak nyolcat, azt is edzéstempóban tettek meg a kerékpárosok. Így viszont vasárnap nem hirdettek eredményt, így az összetett eredménye sem változott, a 2023-as Tour de Hongrie-t Marc Hirschi nyerte meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában