Bármit sportolhatnak

2023.04.22. 08:30

Nyugis babák Triscsuk Krisztina ikerfiai

Több, mint egy hete születtek meg a korábbi válogatott kézilabdázó, Triscsuk Krisztina és Kovács Gergely gyermekei. A picik sokat alszanak és szinte állandóan mosolyognak.

Ferencz Balázs

2022 nyarán vonult vissza a játéktól Triscsuk Krisztina

Forrás: FMH archív

Fotó: Fehér Gábor

- Imádok anyának lenni. Fantasztikus érzés. A fiúk jól vannak, esznek, mosolyognak, nyugodt babák. Amennyire féltem attól, hogy miként tudok megbirkózni az ikrek ellátásával... semmi problémánk sincs - adta hírül boldogan az Alba FKC, a Veszprém, a Dunaújváros, a Kisvárda, az Érd, a Siófok és a német Thüringer HC klasszisa, az orosz származású, de magyar válogatott Triscsuk Krisztina. 

A szülők, még a babaváró partin

Az egykori válogatott kenus, Kovács Gergely és Triscsuk Krisztina életében április 13-a fontos dátum immár, ekkor születtek a picik. Egy korábbi szemsérülés miatt - amikor Tomori Zsuzsától kapott egy ütést, s műteni kellett - nem szülhetett hagyományos úton az 53-szoros válogatott kézilabdázó. A császármetszés rendben zajlott, felemelő pillanat volt, mikor megpillanthatta a piciket. 11.05-kor született Kovács-Triscsuk Bende, 11.06-kor pedig Gergely.

- Négy napot voltunk kórházban, ahol rengeteget segítettek. Azóta itthon ismerkednek a világgal. A párom anyukája van itt velünk, segít mindenben, amiben kell. Ebben a szép pénteki napsütésben már babakocsiban kitoltuk a gyerekeket a balkonra, húsz percet voltak kint, aludtak szépen. Szombaton pedig az első sétára is sor kerül. 

Triscsuk Krisztina az Alba FKC sales menedzsereként kezdett dolgozni játékospályafutása után
Fotó: Fehér Gábor / Forrás: FMH archív

Egymásra egyáltalán nem hasonlítanak az ikrek, hiszen nem egypetéjűek, azonban leginkább csak az egyik szülő vonásait hordozzák az újdonsült édesanya szerint. Most még.

- 99 százalékban apukájukra ütnek. Teljesen úgy néznek ki, mint Gergő. Hosszú fiúk, nagy lábuk van, nagy kezük. Még nem is tudtuk eldönteni, hogy mit fognak majd sportolni. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, bármire alkalmasak lehetnek - viccelődtünk az apukájukkal. Egy szobában alszunk a picikkel, s tulajdonképpen egész nap a közelünkben vannak. Tévét nézünk, beszélgetünk, ugyanúgy éljük az életünket, mint eddig, nem alakítottuk át a mindennapjainkat. Nem kell csendben lennünk akkor sem, ha épp alszanak a fiúk. Minden rendben van.

Triscsuk Krisztina nem bír meglenni mozgás nélkül. Már a napokban ellátogatott Horváth Hajnalkához, a méltán híres gyógytornászhoz, s öt hét múlva már megkezdi a tréningeket. De mint mondja, nem a mozgás az elsődleges, hanem a lurkók, Bende és Gergely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában