Új sorozat indul

2023.04.11. 16:03

Michelisz marad a túraautózás élmezőnyében

A magyar autósport szerelmesei számára jó hírrel jelentkezett Michelisz Norbert. A 2019-es világkupa-győztes pilóta marad a Hyundai kötelékében.

Beke Zsombor

Forrás: Meder Istvan / MW

A nemzetközi túraautózás világa az elmúlt hónapokban fenekestül felfordult, hiszen a nagy nemzetközi sorozat, a WTCR (korábban WTCC) megszűnt, valamint a közelmúltban nagy reményekkel indult elektromos sorozat (ETCR) is a hamvába halt. A benzingőz szerelmesei nem maradnak azonban túraautózás nélkül, hiszen elindul egy TCR World Tour nevű sorozat, ahol a WTCR-ben megjelenő márkák megszokott autói állnak majd rajthoz. A sorozat különlegessége, hogy a több regionális TCR-sorozat pilótáinak eredménye egy összeértékelésbe is beleszámít. Minden sorozatot figyelembe véve pedig a szezon végére majd a legjobbak egy döntő keretein belül mérik össze az erejüket. Egy magyar résztvevővője biztos lesz a sorozatnak, hiszen a 2019-es világkupa-győztes is ott lesz a rajtrácson.

– Örömmel osztom meg veletek, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, 2023-ban is a Hyundai Motorsport pilótájaként, a BRC Hyundai N Squadra Corse színeiben versenyzem. Az autó, a csapat és a csapattárs a régi, a bajnokság viszont új. Az idén induló TCR World Tourban állunk rajthoz, ami rendkívül izgalmasnak ígérkezik. Jelenleg még sok az ismeretlen – az új pályák, az új gumik, a regionális TCR bajnokságokban induló ellenfelek –, így a végén az lesz a bajnok, aki a leggyorsabban alkalmazkodik mindehhez. Alig várom! – fogalmazott közösségi oldalán Michelisz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában