Sztárokkal tarkítva

2023.04.07. 08:30

Húsvéti focitorna a VOK-ban

Hagyományteremtő célzattal igazi focicsemegét kínál a MÁV Előre SC azok számára, akik szeretik a nosztalgiát, illetve szeretik a színvonalas foci. A klub a VOK-ban húsvét vasárnap öregfiúk teremtornát rendez, amelyen több ismert labdarúgó is parkettre lép.

Káldor András

A MÁV Előre SC egykori NB I-ben szereplő csapata

Fotó: a klub

Bár a teremlabdarúgó tornák elsősorban télen kerülnek megrendezésre, ám ezúttal bizton állíthatjuk, hogy stílszerűen „nem lőttek mellé” a klub előjárói, akiknek vágya az, hogy a Loki focistái rövid időn belül ismét hallassák a hangjukat.

Előbb azonban néhány gondolat a vasárnapi tornáról. Természetesen a házigazda MÁV Előre SC mellett a VOK sokat látott parkettján – ahol mostanság az egyesület röplabdázói aratnak hétről-hétre sikereket - a Videoton, az Újpest az MTK, a Honvéd BKE csapatait és a Művészválogatottat is láthatják az eseményre kilátogató szurkolók. Nem lenne teljes a torna, ha nem lennének úgynevezett „húzónevek”, így ellátogat Fehérvárra – ugyan a hírek szerint csak civilben – a Détári Lajos 61-szeres magyar és hétszeres világválogatott, egyszeres Európa-válogatott labdarúgó, valamint Széki Attila, akit az ifjabb korosztály Curtis művésznéven ismer rapperként, bár az Újpest FC és a Kecskeméti TE színeiben több NB I-es mérkőzés aktív részese volt. Rajta kívül Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó, és Puskás Peti, illetve Balázs Pali énekesekkel is lehet majd találkozni a torna során. Az egykori játékosok közül Véber György, Kovács Kálmán egészen biztos, hogy pályára lép, a Videotonból Dvéri Zsolt, az MTK-ból Hrepka Ádám neve lehet garancia arra, hogy jól fognak szórakozni a VOK-ba kilátogató drukkerek.

A csoportok beosztása:

„A” csoport: Művészválogatott, Videoton, MTK, „B” csoport: Újpest, Honvéd BKE, MÁV Előre SC

Új, és merész tervekkel vágott neki a megmérettetés szervezésének a MÁV Előre SC ügyvezetője, Kovács Krisztián, aki székesfehérvári kötődésű, itt született, édesapja, Kovács József pedig hosszú éveken keresztül meghatározó játékosa volt a Videoton SC-nek, és a magyar válogatottnak.

- Családilag imádjuk a labdarúgást, innen jött az ötlet. Köztudott, hogy a MÁV Előrét leginkább a sportággal azonosították országos szinten annak idején (a csapat 1977-ben feljutott a Magyar Nemzeti Bajnokság első osztályába, ahol három szezont töltött el a legjobbak között – a szerk.). Én ezt a hangulatot hoznám vissza, és ennek első állomása lenne ez az öregfiúk torna. Szeretném, ha tudnák a városban, hogy él a MÁV Előrében a labdarúgás, és mindent meg fogunk mozgatni annak érdekében, hogy minél szélesebb körben legyen ismert a klub – ahogy a régi időkben is. Éppen ezért az utánpótlás vonalon indítanánk újra a sportágat a klubban, azt szeretném, hogy tehetséges gyerekeket kinevelve legyünk egy olyan bázis, amely segítheti a MOL Fehérvárt. – tudtuk meg.

- Azért lett tető alá hozva éppen Húsvét vasárnap a torna, mert a leendő résztvevők közül nagyon sokan aktívan edzők, és hétvégeken általában a csapataikkal mérkőzésük van, hét közben pedig értelemszerűen foglalkozásokat tartanak. Hagyományt szeretnénk teremteni ezzel a labdarúgótornával, amelyen a sportág számos korábbi nagyságát láthatjuk majd. A MÁV Előre SC háza táján nem idegen a futball, hiszen a klub a hetvenes években az NB I-ben is szerepelt éveken át. Nagynevű és nagy múltú csapatokat hívtunk meg, ráadásul a művészvilág ismert alakjai is elfogadták meghívásunkat nagy örömünkre. Bízom benne, hogy remek programot sikerül tető alá hozni és mindenki jól szórakozik majd. – tette hozzá Kovács Krisztián.

A MÁV Előre Húsvéti Öregfiúk labdarúgó torna tervezett programja:

09:00 Kapunyitás
10:00 Megnyitó
10:15 Csoportmérkőzések 1. szakasz
12:00 A Fit-Kid Albafit SE fellépése
12:30 Csoportmérkőzések 2. szakasz
14:00 A MÁV Előre Rúdsport Szakosztály fellépése
14:30 Mérkőzés a 5-6. helyért
15:00 Mérkőzés a 3-4. helyért
15:30 Mérkőzés a 1-2. helyért
16:00 Eredményhirdetés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában