Nem várt pofon a fővárosban

2023.03.26. 18:48

Hiába vezetett a félidőben, nem tudott pontot szerezni az ARKSE a kiesőjelölt otthonában

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 16. fordulójában az alba Regia KSE pocsék második félidei játékának köszönhetően szenvedett vereséget a hétvégén.

Krebsz András

Forrás: Pixabay

MAFC-BME–Alba Regia KSE 23-18 (9-11).

Sport11 Sportcsarnok, 50 néző, vezette: Konkoly, Oláh B.

Alba Regia FODOR – Kónya B. 3, Giday, Szalczinger, Bárdos 6, Ferenczi 3, Kanyó B. 1 (1). Csere: Manazya (kapus), Kovács G. 1, Rohonyi 2, Harsányi, Králl 1, Sipics 1, Ferencz, Salamon D. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 9. perc: 4-2, 19. p.: 7-7, 25. p.: 7-9, 37. p.: 14-12, 45. p.: 17-13, 54. p.: 20-15.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc

Hétméteresek: 5/4 , ill. 2/1

A tarjániak elleni elképesztő végjáték után megnyert rangadó lendülete nem tartott ki az Észak-nyugati csoport 16. fordulójának vasárnapi játéknapjára, a Grőber-csapat gyatra támadójátéka kellemetlen vereséget eredményezett.

A találkozót álmosan kezdő fehérvári kézisek hat és fél percig gólképtelenek maradtak, ekkor Kanyó Bence hétméteresből lőtt a fővárosi kapuba. Kevesen gondolták, hogy a vendégek irányítója többször nem talál a hálóba. Az Alba nagy nehézségek árán kétgólos előnyt épített a szünetig, de a térfélcsere előtt Kanyó megsérült, a vendégek pedig nem várt mélyzuhanásba kezdtek (a legrosszabb forgatókönyv szerint a szezonban már nem léphet pályára az ötödik idényét Székesfehérváron töltő irányító).

A második félidőben az egyre lelkesebben játszó hazaiak kíméletlenül kihasználták az albások rövidzárlatát, ami gyakorlatilag a sérüléstől a végső dudaszóig tartott. Kanyót Harsányi próbálta pótolni, ám a taktikailag fegyelmezetlenül kézilabdázó fehérvári alakulatból mindössze a kapuban helytálló Fodor Péter teljesítményét lehet dicsérni.

– Teljesen megzavarta a játékosokat Kanyó Bence sérülése. A szünetet követően mindössze hétszer találtunk a hálóba, ez mindent elmond a támadójátékunkról. Csalódottak vagyunk – mondta Madár Imre, az Alba Regia KSE tiszteletbeli elnöke az összecsapás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában