Rangadó a vasi megyeszékhelyen

2022.12.13. 17:21

Szerdán, 18 órakor a bajnok Falco fogadja a fehérvári kosarasokat

A listavezetőnél, az Aréna Savariában vendégeskedik az Arconic-Alba kosárcsapata a szerdai, bajnoki fordulóban.

Horog László

Vojvoda Dávid ezúttal is jól játszott, 24/6 pontot jegyzett Szegeden

Fotó: FMH-Archív / FG

A kék-fehérek múlt kedden nagy meccset vívtak Szolnokon, a hazaiak szinte végig domináltak, ám a végjátékban a látogatóknak komoly esélyük nyílt a sikerre, végül Matthias Zollner tanítványai hosszabbításban kaptak ki, 94-90-re. A hétvégén, hazai pályán javítottak, a DEAC-ot magabiztosan, 106-78-ra verték a Gáz utcában.

Szerdán itt az újabb rangadó, idegenben, az utóbbi évek hazai egyeduralkodójához, a Falcóhoz látogatnak Vojvodáék. A házigazdák a nyáron komoly vérátömlesztésen estek át, több, válogatott játékos távozott, a korábbi együttesből a húzóemberek közül a fehérvári születésű center, Keller Ákos, valamint a saját nevelésű hátvéd, Perl Zoltán maradt, a teljes légiós sort is lecserélték. A BL-ben kevésbé eredményesek, mint egy évvel ezelőtt, azonban továbbra is szoros meccseket vívnak a nemzetközi porondon. A hazai bajnokságban vezetik a tabellát, egyszer kaptak ki, tízszer győztesen vonultak le a parkettről. Mögöttük a Szolnok következik, 10 sikerrel és 2 kudarccal, a Fehérvár a táblázat harmadik helyét foglalja el, 9 győzelemmel és 3 vereséggel. A többiek tisztes távolból követik ezen három gárdát.

A szombathelyiek a hétvégi fordulóban komoly küzdelemben, hazai pályán verték a szegedieket, 79-74-re, a hazaiak legjobbja az ismét a kispadról érkező Perl volt, 17 ponttal, Cowels 15/15 ponttal jelentkezett, öt triplát szórt, Pot pedig 14/3 pontot tett a közösbe. Az Albában a DEAC ellen Vojvoda ismét remekelt, 32/15 pontot termelt, jól teljesített DeCosey (17/9), Ford (17/3) és Somogyi (16/6) is. Pongó Marcell is megtette a magáét, 11/3 pont szerepelt a neve mellett.

- Szerettünk volna a keddi vereség után gyorsan javítani, ami sikerült is a Debrecen ellen. A szezon egyik legnagyobb rangadója vár ránk Szombathelyen, ezzel a meccsel zárjuk az odavágókat. A találkozó nagyon fontos, mert nem szeretnénk lemaradni a Falco és Olaj párostól a tabellán. Ahogy eddig, ezúttal is győzelemre készülünk, bárki is az ellenfél a hazai bajnokságban. Rendkívül nehéz dolgunk lesz, ugyanis bár komoly változások voltak a vasiak keretében a tavalyi idényhez képest, ezúttal is nagyon jó csapatuk van. Nem véletlenül vezetik a tabellát – jegyezte meg Pongó Marcell.

Vojvoda Dávid volt a mezőny legjobbja a péntek esti, cívisvárosiak elleni, hazai bajnokin. Tisztában van vele, szerdán nehezebb dolguk lesz a nyugati határszélen.

- Pörögnek az események, a szolnoki, hosszabbításos vereséget gyorsan javítottuk a Debrecen ellen, jónak mondható játékkal, egy pillanatra sem adtunk esélyt a vendégeknek. Szerdán itt az újabb rangadó, amit természetesen szeretnénk megnyerni. Bár a Falco kerete jelentősen átalakult, mindössze két, korábbi kulcsember maradt, valamint öt, új légióst igazoltak, nem gyengültek, rendkívül erősek most is. Tavaly kimondottan jó meccseken vívtunk, a 2022-23-as idényben ez lesz az első találkozásunk, bízom a sikerünkben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában