Karate

2022.12.16. 14:21

Övvizsga a zámolyi dojóban

A Vértesi Tömegsport Közhasznú Egyesület mintegy hetven karatékáját várja kihívás a hazai edzőteremben.

Németh Krisztián

Forrás: A klub

A karatéban rendkívül fontos állomás az övvizsga, hisz fizikai, és szellemi felkészültségükről, technikai tudásukról kell számot adniuk a tanítványoknak.

- Évente kétszer van lehetőség előre lépni a tudás alapú hierarchiában, nyáron, és télen - tudtuk meg Bőke Béla, vezetőedzőtől.
A sünök, ahogy a dodzsó karatékáit hívják két napos felkészítő táborban vehettek részt a szombati övvizsga helyszínén, a zámolyi Csanádi Imre Általános Iskola tornatermében, a Harinezumi Dojoban. Bőven volt lehetőség a technikák csiszolására.

Fotós: A klub


A VTKE háza táján sportdiplomáciai siker is született: a székesfehérvári központú IFK Magyar Kyokushin Karate Szervezet tagjai közé lépett a komoly eredményekkel rendelkező jászberényi klub, a Yakuza SE, tudtuk meg az IFK magyarországi képviseletét is ellátó Bőke Bélától.
- Nem csak létszámban, szakmailag is erősödtünk, mivel a jászberényi klub az egyik legkomolyabb csapat Magyarországon. Több klubbal is folynak a tárgyalások, a remények szerint további egyesületek csatlakoznak. Rövidesen komoly, erős karate szevezetnek lesz a központja Székesfehérvár.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában