Frissen Fejérből

2022.10.17. 16:00

Visszatérők a Mol Fehérvárnál: Huszti Szabolcs az új edző, Juhász Roland sportigazgató

A hétfő délutáni edzést már Huszti Szabolcs tartotta a Mol Fehérvár FC NB I-es együttesének. A tisztségéről lemondó Sallói István sportigazgatói posztját Juhász Roland tölti be a piros-kékeknél.

Ferencz Balázs

Újra együtt

Forrás: Tóth Gabriella/molfehervarfc.hu archív

Szombat este csúfos vereséget szenvedett a sereghajtó, addig még nyeretlen Vasas FC vendégeként a Mol Fehérvár FC. A 2-0-s zakó a tabella kilencedik helyére süllyesztette az utóbbi bő évtizedben rendre bajnoki címért, vagy érmekért csatázó Vidit, s az elmúlt időszak eredménytelensége és kilátástalan játéka indokolta és sejtette, hogy változtatni kell valamin. Vasárnap délelőtt Preisinger Sándor adta az utasításokat azon labdarúgóknak, akik kevesebbet játszottak a hétvégén, míg Michael Boris a vonal mellől figyelte az edzést. Vagyis a siralmas, angyalföldi fiaskót követő napon csend honolt a Sóstón. 

Mindeközben azonban az edzőpályáktól távol a piros-kékekhez sportigazgatóként 2021. nyarán visszatérő egykori klasszis Vidi-játékos, Sallói István beadta lemondását, amit a klub el is fogadott. Sallói regnálása alatt a fehérváriak az Európa Konferencialiga playoff-köréig meneteltek. A sportigazgató mellett távozott a klubtól a néhány hónapja szerződtetett vezető-játékosmegfigyelő, Zoran Kuntics, valamint az NB III-as együttes vezetőedzője, Györök Tamás is.

Hétfőn délelőtt aztán a Mol Fehérvár FC bejelentette, hogy a vezetőedző, Michael Boris is távozik. A német szakember február 16-a óta irányította a Vidi szakmai munkáját, 32 tétmérkőzésen 13-szor vezette győzelemre az együttest. Az OTP Bank Liga 2022/23-as idényének első 11 fordulója alatt, vagyis a bajnokság első harmadában 11 mérkőzésből csak hármat nyert meg a Boris-csapat, hatot pedig elveszített. Michael Boris mellett távozott a másodedző, Preisinger Sándor is.

Felmerült a kérdés, házon belül meg tudja-e oldani a klub a tréner pótlását az NB I-es alakulatnál, azonban sokat nem kellett morfondírozni, mert délután már a visszatérő Huszti Szabolcs dirigálta az edzést.

Huszti Szabolcs
Forrás: molfehervarfc.hu

Huszti 2018 és 2020 között volt a Videoton futballistája, majd visszavonulását követően előbb tanácsadóként dolgozott a Vidinél, aztán a Debreceni VSC edzője lett. Toldi Gábor segédletével feljuttatták a Lokit az élvonalba, azonban a cívisvárosból szezon közben, 2021 őszén távozniuk kellett. Miután Huszti Szabolcs nem rendelkezik pro-lincences edzői képesítéssel, csak ideiglenesen lehet vezetőedző az NB I-ben. Munkáját - ahogy Debrecenben is - Toldi Gábor segíti.

Toldi Gábor
Forrás: molfehervarfc.hu

A sportigazgatói posztot a munkakört alig néhány hónapja a III. Kerületi TVE alakulatánál gyakorló Juhász Roland veszi át. Juhász 2013 és 2020 között futballozott a Vidiben, a fehérváriak ikonjává vált. Játékoskarrierje után maradt a fehérváriaknál, az NB III-as gárda szakmai munkájába is besegített, majd az NB I-ben Szabics Imre mellett volt asszisztens edző. 

Juhász Roland
Forrás: molfehervarfc.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában