Frissen Fejérből

2022.10.07. 20:44

Magabiztos fővárosi siker (képgalériával)

Az Erste Liga pénteki játéknapján a FEHA19 felnőtt csapata az FTC-Telekom együtteséhez látogatott.

Beke Zsombor

Fotó: Kricskovics Antal

FTC-Telekom – FEHA19 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)

Tüskecsarnok, 402 néző. V.: Tímár, Haszonits, Pallós, Mizsák.

FTC: Arany (1) – Nilsson, Sarcia, Kulmala, Low (1), Nagy G. 2 – Kucsma, Sorokin (1), Betteridge 1 (1), Kaijser 1, Kestila (1) – Karmeniemi, Seregély (1), Kozma, Kreisz, Tóth A. – Bán, Farkas Lőrinc, Galántai, Tóth G.. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

FEHA19: Márkus – Mingazov, Reiter (1), Cizas (1), Mayer, Rétfalvi 1 – Csollák, Dobmayer, Ambrus Cs., Fekete, Keceli-Mészáros – Dolinar, Kóger B., Nagy Á., Farkas L., Zezelj – Hrubo, Bajkó, Alapi, Farkas I, Győrffy. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Kapura lövések: 54-11

Lendületesen kezdte a FEHA19 a találkozót, a megilletődöttség apró jele sem látszódott Anatoli Bogdanov együttesén, az első komoly helyzet Alapi előtt adódott, majd Ambrus is helyzetbe került, de Arany védett, a túloldalon Kulmala használt ki majdnem egy kisebb hibát, de Márkus résen volt. Nyolc perc eltelte után Low került ziccerbe, de a fehérvári portás és a védők hárították a veszélyt. Később már nem úszta meg a Fehérvár, Kaijser értékesített egy kipattanót, 1-0. Átvette teljesen a játék irányítását az FTC, egy elhozott buli után Nagy Gergő bombája kötött ki a hálóban hat és fél perccel a játékrész vége előtt, 2-0. A harmad utolsó percében Rétfalvi és Cizas ügyeskedett Arany kpauja előtt, de a szépíteni nem sikerült.

A középső húsz perc elején ugyan nyomott a Fradi, de a mérkőzés elejéhez hasonlóan a fiatalok bátran jöttek ki az öltözőből. Az idő múlásával megint kicsit fölénybe kerültek a fővárosiak, távolról, és közelről is próbára tették Márkust. A harmad közepén egy hazai akció Aranytól indult, és két gyors passzt követően Betteridge használt ki egy ziccert, 3-0. Majd a zöld-fehérek öt a négy ellen támadhattak, de inkább a Fehérvár veszélyeztetett, Keceli-Mészáros és Nagy Ákos is megkínálta Aranyt egy lökettel. Öt perccel a játékrész vége előtt a FEHA19 rosszul cserélt, Nagy Gergely meglógott és hatalmas gólt szerzett, 4-0.

A záróetap elején kettős előnyben sikerült a kék-fehéreknek szépítenie Rétfalvi révén 4-1, majd az FTC is támadhatott fórban. Újabb Fejér megyei emberelőnyben nem sikerült tovább faragni a különbségen, majd öt az öt ellen a Ferencváros uralta ismét a mérkőzést. Végül a hazai fölény újabb gólban már nem mutatkozott meg, a Ferencváros simán nyert a FEHA19 ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában