Bájos és empatikus lénye határozottsággal és magabiztossággal párosul

2024.06.17. 12:00

Érzékenyítő program a soponyai általános iskolában

A fogyatékossággal élők iránti érzékenyítés, a toleranciára nevelés volt a célja annak a programnak, melynek keretében a soponyai Zichy János Általános Iskolába látogatott Lengyel Zsófi világbajnoki bronzérmes parasportoló (látássérült paratriatlonista), akit elkísért vakvezető kutyája, Mokka is.

V. Varga József

A soponyai iskolában vendégeskedett Lengyel Zsófi világbajnoki bronzérmes parasportoló

Fotó: Az egyesület

– Ha valaki sokat tesz az elfogadásért és az érzékenyítésért, akkor az Lengyel Zsófi. A speciális érzékenyítőprogram kidolgozójaként bemutatta a gyerekeknek, hogy miként éli mindennapjait egy látássérült – mondta el lapunknak Hollósi Lászlóné Anikó iskolaigazgató. – Zsófi bájos és empatikus lénye határozottsággal és magabiztossággal párosul. Nem is csoda, hogy könnyen megtalálja a hangot másokkal, köztük a gyerekekkel is. Ezt a képességét pedig úgy kamatoztatja, hogy igyekszik az ép gyermekekhez közelebb vinni a fogyatékossággal élők világát.

Mokka és a gyerekek
Fotó: Az egyesület

Amint megtudtuk: a program az Értékmentők iGenerációért Egyesület szervezésében valósult meg, melynek keretében az iskola vendége volt Pletser Ádám, az egyesület elnöke is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában