A vasiak nyertek

2022.10.24. 16:00

Hatodszor rendezték a kosaras megyebajnokok tornáját

Hatodik alkalommal került megrendezésre a megyebajnokok seregszemléje a kosárlabdázóknál. A férfiak küzdelmei során Vas megye bajnoka diadalmaskodott az MKOSZ-teremben. A hölgyeknél házirangadót bonyolítottak.

Horog László

A nőknél két fehérvári gárda, az Old Girls és a Young Girls lépett pályára az MKOSZ-teremben

Forrás: FMKSZ

Barátságos, nagyszerű hangulat jellemezte a VI. Alba Regia Megyebajnokok Tornáját, az erősebb nem képviselői négy összecsapást vívtak, a hölgyek házirangadó keretében mérték össze erejüket, két, fehérvári együttes találkozott. A férfiaknál a seregszemle első mérkőzését a Fejér megyei bajnok Vadmalacok a Komárom-Esztergom megyei bajnokságban érdekelt Komáromi Kémények csapatával vívta. A meccset magabiztosan hozták az esélyesebb Vadmalacok, 80-55-re. A folytatásban a Vas megyei pontvadászaton sokszoros bajnok, 9700 Ingatlan gárdája a Gödöllői SK  fiataljaival vívott  nagy csatát, a rendkívül izgalmas mérkőzés végén a Vas megyeiek örülhettek.

A férfiak két selejtezője után  a hölgyek léptek a parkettre, az Alba Amatőr KSE két együttese, az Old Girls és a Fejér megyei bajnokság idei aranyérmese, a Young Girls kicsit gólszegény, de küzdelmes mérkőzésen a fiatal hölgyek diadalmaskodtak, 34-26-ra. A női derbi után újra a férfiak vették birtokba a pályát, a selejtezők vesztesei játszottak a bronzéremért, a gödöllői fiatalok 14 pontos győzelmet arattak a Komáromi Kémények felett, előbbiek 80-66-ra győztek.

A férfiak döntőjében a szombathelyiek (fehérben) és a fehérvári Vadmalacon (pirosban) találkoztak, előbbiek nyertek
Forrás: FMKSZ

Az aranyéremért a selejtező két győztese, a 9700 Ingatlan és a Vadmalacok harcolt, a ponterősebb szombathelyi brigád nyerte a mérkőzést, 72-58-ra, ezzel elhódítva a serleget.

A torna programját két dobóverseny is színesítette. A hölgyek a büntetővonalról kísérleteztek, hatalmas csatában a fehérvári Szücs Mária, azaz Szücsi nyert. A férfiak távolabbról hajigáltak, a tripladobó viadala során a Gödöllői SK játékosa, Kocsis Bulcsú Bence célzott a legpontosabban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában