Fontos pontokkal léptek az ötödik helyre

2022.09.25. 17:28

Fordulatos meccset nyert a Kohász

Egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel, ötven százalékos mérleggel fogadta az MTK-t a Dunaújvárosi Kohász KA csapata a K&H Liga női kézilabda NB I 3. fordulójában. A DKKA lányai nagy csatát vívtak a pontokért.

Ferencz Balázs

Forrás: DKKA

Sok hibával kezdtek a csapatok, majd az MTK ébredt először, s dominált a meccs elején. A kihagyott hetesre és az előkészítés nélküli hazai lövésekre 4-0-s sorozattal replikázott a kék-fehér egylet, elhúzott az MTK 6-3-ra. Rapatyi Tamás időt kért, s ez hatott, mert a 19. percig a DKKA villantott 4-1-es sorozatot (7-7). A vendégek időkérését követően Farkas, Horváth és Borgyos találataival fordított, majd a 23. perc végére már háromgólos, 11-8-as előnyt kovácsolt a Kohász. Felkapaszkodott ugyan az MTK a félidő hajrájában, de a Kazai, Borgyos és a végére hét gólig jutó Farkas Johanna is beköszönt, így négy góllal vezetett a szünetben a DKKA.  

Azonban fordulás után sem dőlhetett hátra az újvárosi hölgykoszorú, mert a játék továbbra is változatos, fordulatos maradt. A DKKA sok támadást rontott, eközben az MTK négyet is berámolt, a 38. percben egyenlítettek a vendégek, 16-16. Borgyos egy nyolcperces gólcsendet tört meg, azonban az irányítás ekkor Pál Tamaráék kezében volt, 17-18. Farkas némi pihenő után visszatért, és tovább lendítette az újvárosiak szekerét. Tíz minutummal a vége előtt megint három góllal vezettek a hazaiak. A hajrában mindkét oldalon sokat rontottak a játékosok, négy perccel a vége előtt Arany hizlalta újra háromgólosra a differenciát. Az utolsó percekre emberhátrányba került a DKKA, de Rapatyi Tamás lányai tartották magukat, s 25-23-al súlyozták az MTK eddigi pont nélküli vesszőfutását. 

 – Győzelmünk a csapat diadala volt. Védekezésben maradéktalanul megvalósítottuk mindazt, amit szerettünk volna, ezt a kapott gólok száma is mutatja. Támadásban még akadnak problémáink, dolgozunk rajta, hogy még gördülékenyebb legyen – értékelt Rapatyi Tamás, a DKKA vezetőedzője. 

DKKA - MTK Budapest 25-23 (15-11) 

Dunaújváros, 250 néző. V.: Andorka, Hucker. 

DKKA: Bartulović (kapus) – Arany 2, Borgyos 2, Szalai 1, Poczetnyik 2, Kazai 3, Weisheitel 1. Csere: Oguntoye (kapus), Agócs, Farkas 7, Fodor, Horváth 5, Krupják-Molnár 2, Lakatos, Matucza, Nick. Vezetőedző: Rapatyi Tamás. 

MTK: Győri B. – Pelczéder, Koronczai 5, Szabó L. 1, Mazák-Németh, Kekezovics 4, Grosch 3. Csere: Suba (kapus), Román, Simon P. 1, Sallai 2, Pál T. 7 (3), Mészáros-Mihálffy, Dakos, Szabó K. Vezetőedző: Vida Gergő  

Kiállítások: 6 ill. 6 perc 

Hétméteresek: 3/2 ill. 3/3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában