Frissen Fejérből

2022.07.22. 12:04

Az FMLSZ ismét tájékoztatta a klubokat az új szezonnal kapcsolatban

Két értekezletet tartott az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága, amelyen az összes, versenyző korosztály képviseltette magát, az U13-tól egészen az öregfiúkig.

Horog László

Harc a labdáért a Bicske-Sárbogárd találkozón. A meccset a tavaszi szezon elején vívták.

Forrás: Fehér Gábor / FMH-archív

- Az igazgatóság szolgáltató szervezet, amelynek célja az, hogy a csapatok bevonásával hozzon fontos döntéseket, a versenyeztetéssel kapcsolatban – mondja Schneider Béla, az FMLSZ igazgatója. – A korábbi évek hagyományainak megfelelően, a szezonkezdés előtt egy hónappal találkozunk a tagszervezeteink képviselőivel, a munkamegbeszélésen a bajnokságok lebonyolításáról, a kezdési időpontokról, a csoportbeosztásokról határozunk közösen, rövid ismertetést tartunk a szabályok változásáról. A csapatok képviselőit minden korosztályban megfelelő mennyiségű információval látjuk el, az U13-tól egészen az öregfiúk bajnokságig.

A felnőtt bajnokságok augusztus 21-én kezdődnek mindhárom bajnoki osztályban. Az U15, az U16, az U19, az öregfiúk, valamint a női felnőtt pontvadászat szeptember 3-án és 4-én rajtol.

Schneider Béla, az FMLSZ igazgatója várja a szezonkezdést
Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

- Az iskolakezdést követően, szeptember 17-én és 18-án az U13-as bajnokság is kezdetét veszi, ők rajtolnak utoljára, miután nebulókról beszélünk célszerű megvárni a tanítás kezdetét, csak utána kezdeni a futballszezont. A nemzeti ünnep, október 23. ezúttal vasárnapra esik, az arra a napra kisorsolt felnőtt és U16-os mérkőzéseket áthelyeztük az utolsó fordulóba, tehát később kerülnek megrendezésre, az utolsó játéknap a csoportok létszámától függően lehet november végén, december elején, attól függően, mennyi együttes szerepel az adott divízióban. A csoportbeosztások a hagyományoknak megfelelően területi alapon kerültek kialakításra, igyekeztünk a korábban megszokott 16-os létszám helyett, 12 csapatot indítani egy-egy csoportban. Ugyanis amennyiben a pandémia ismét felüti a fejét – amire megint van esély – minél gyorsabban be tudjuk fejezni az őszi szezont.            

Az igazgató elmondta, a vészhelyzet alatt a kormány rendelete alapján meghosszabbodott sportorvosi engedélyek június 1-én hatályukat vesztették, ezért nagyon fontos, hogy mindenki időben, a szezonkezdés előtt jelentkezzen sportorvosi vizsgálatra. A megyei első osztályú bajnokságban a 2021-22-es szezonhoz képest bővült a létszám, tavaly 14 gárda kezdte meg a küzdelmeket, újoncként a Csór, valamint Bicske második csapata szerzett jogot a részvételre, az NB III-ból kieső Gárdony is itt kezdi szereplését. A tavaly a megyei I-ben szereplők közül a Kisláng egy osztállyal lejjebb nevezett, a bajnok Mór pedig az NB III Nyugati csoportjában kezdi meg szereplését. Azonnal rangadóval indul a küzdelem a harmadosztályban, július 31-én Bicske-Mór összecsapást rendeznek, 18 órakor.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában