Frissen Fejérből

2022.06.12. 18:21

Újra nyeregbe pattanhattak Dunaújváros és Mezőfalva között

Harminchatodszor rendezték meg Dunaújváros és Mezőfalva között a bringatúrát szombaton. Az indulás, mint mindig, a város főterén, a Városháza téren volt. A táv Mezőfalváig és vissza tartott.

Dunaújvárosi Hírlap

Baleset nélkül tekert Mezőfalváig és vissza a 36. bringatúra mezőnye

Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő

A Dunaújvárosi Labdarúgószövetség június 11-re szervezte meg a 36. Dunaújváros–Mezőfalva–Dunaújváros Bringatúrát. A regisztráció már nyolc órakor elkezdődött, a részvétel ingyenes volt, és bárki csatlakozhatott. Aki a kellemes sportélmény mellett a jótékonysághoz is kedvet érzett, az ezer forintért támogatói rajtszámot vásárolhatott, amelynek bevételével a helyi ebrendészeti telep fejlesztését segítik majd így a résztvevők. A rajtszámmal (és persze a táv teljesítésével) nyereménysorsoláson is részt vettek a bringások, ugyanis a szponzoroknak köszönhetően számos ajándék várt arra, hogy gazdára találjon, többek között kerékpárok, sporteszközök. 

Mivel ez hagyományosan családbarát rendezvény, természetesen ezúttal sem volt részvételi korhatár, tehát gyermekek is indulhattak, s a szervezők is többször hangsúlyozták, hogy nem versenyről van szó. Ezért mindenkit kértek, legyenek figyelemmel a biztonsági rendszabályokra. Reggel nyolc óra után Dóczi Zsuzsi és a MyGymstick bemutatóját követhették a résztvevők. Majd a megnyitó következett, ahol a program fővédnöke, Szemenyei István és Pintér Tamás polgármester köszöntötte a megjelenteket. Végül a rajt előtt Hajnal Alexandrával közösen melegíthettek be a kerékpárosok. A Városháza térről rendőri felvezetés és biztosítás mellett indultak el a kerékpárosok Mezőfalvára, pontban délelőtt kilenc órakor. 

Különleges esemény nélkül, balesetmentesen érkezett a 36. bringatúra mezőnye a táv felét jelentő mezőfalvi pihenőbe, ahol nemcsak szusszanásra jutott idő, de látványos akrobata bemutatót is láthattak a résztvevők, továbbá étel, hűsítő italok és a vendéglátók részéről cseresznye várta a kerekezőket. A mikrofonnál Szárszó Lajos invitálta a drótszamaras sokaságot az érvényesítőkártyák leadásához. Közben a Spartan Cheerleading SE tagjai a bicikliseket is bevonták a „repülő” mutatványokba. 

A családos és egyéni túrázók mellett találkoztunk spontán összeállt iskolai csapatokkal, illetve más formációkkal is, akik egyenpólóban jelezték, ők most egy társaság, és együtt kerekeztek. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő is a bringások között tekert. – Nagyon kellemes időben, közepes tempóval haladtunk. A levegő sem fogyott el, és rendben ideértünk – mondta lapunknak a pihenőben. Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere a férjével érkezett. Szintén rendszeres túrázók. 

A mezőny 11 órakor indult vissza Dunaújvárosba. 12.15-kor kezdődött a tombolasorsolás. Hatvannégy nyereményt, közel kétmillió forint értékben sorsoltak ki a szervezők, köztük több kerékpárt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában