Kosárlabda

2022.04.05. 13:02

A bajnokságban szeretne javítani az Alba Fehérvár

A Körmend vendége lesz az Alba Fehérvár kosárlabda csapata szerdán este, 18 órakor, a bajnoki középszakasz első fordulójában.

Horog László

Forrás: Kovács Péter

A fehérvári kosarasok nagy reményekkel vágtak a múlt hétvégi kupadöntőnek, előzőleg négy bajnokit nyertek zsinórban, feljöttek a tabella 4. helyére, érthető optimizmussal várták a debreceni MK-finálét. A házigazda DEAC-ot magabiztosan verték, az elődöntőben azonban az a Szeged verte őket, akiket előzőleg a bajnokságan kétszer, különösebb gond nélkül legyőztek, a bronzmeccsen pedig a KTE bizonyult jobbnak a kék-fehéreknél. Szerdán este a Körmend vendégei, november elején, Fehérváron 77-76-ra nyertek az albások, februárban, a vasi derbin viszont a nyugatiak győztek, 91-83-ra. A koronázóvárosiak négy éve diadalmaskodtak utoljára a piros-feketék otthonában.


– Remélem, úgy teljesítünk, mint az utolsó, NB I-es meccseken az alapszakaszban, a Kaposvár, a Zalaegerszeg, az Oroszlány és a Szeged ellen, ha összejön, lesz esélyünk a győzelemre. Az Egis a kupában szintén elmaradt a várakozástól, az első meccsen simán kikapott a későbbi győztes szolnokiaktól. Mivel velünk ellentétben gyengén teljesítettek a bajnokság utolsó meccsein, most nyilván bizonyítani akarnak. Ferencz Csaba kinti dobásaira, továbbá az öt légiósra figyelnünk kell. Februárban, Körmenden az első félidőben jól játszottunk, a folytatásban azonban mindent beszórtak. Remélem, ezúttal másként lesz – közölte Pongó Marcell, a fehérváriak irányítója. Szintén válogatott társa, Lukács Norbert még nem volt győztes csapata tagja Körmenden.


- Három éve szerepelek az Alba felnőtt együttesében, azóta egyszer sem éreztem a siker ízét a vasi településen. Olyan a hangulat, hogy egyetlen együttes sem nyerni jár oda, bízom benne, hogy nekünk most sikerül. A kupadöntős helyezés nagy csalódás, sokkal jobbra számítottam. Nyerhetünk az Egis otthonában, ha negyven percig koncentrálunk, Ferenczre, Stokes-ra és White-ra különösen ügyelnünk kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában