Kosárlabda

2022.03.11. 14:20

Az Alba Zalában folytatja a bajnokságot

Közel egyhónapos szünet után folytatódik az NB I-es bajnokság a férfi kosarasoknál. Az Alba a ZTE vendége.

Horog László

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári kék-fehérek a zalai kék-fehérekhez látogatnak, a derbi szombaton, 18 órakor kezdődik. A vendégek vannak lényegesen jobb helyzetben, a 7. helyen várják a találkozót, a házigazdák a 13. pozíciót foglalják el a 14 együttest számláló mezőnyben a céljuk a bennmaradás, a Fejér megyeiek viszont a dobogóra vágynak. Ennek megfelelően más céljuk nem lehet, mint a győzelem, ugyanez igaz az alapszakaszból hátralevő további két meccsükre, a későbbiekben az Oroszlányt, valamint a Szegedet fogadják. A Gáz utcaiak 12 győzelmet és 11 vereséget számlálnak, az egerszegiek a szezonban 7 alkalommal vonultak le győztesen a parkettről, 16-szor szenvedtek vereséget, mindössze a Paks áll náluk rosszabbul, az atomvárosiak utóbbi öt meccsüket elvesztették, 6-17-es mérleggel rendelkeznek. A ZTE két győzelem után legutóbb kikapott, a szombati vendég Fehérvár fordított utat járt be a válogatott meccsek (Montenegró ellen ötvenszázalékos mérleggel megvívott a vb-selejtezők) miatt programba iktatott szünet előtt. Matthias Zollner tanítványai kétszer kikaptak, Szolnokon 74-71-re, itthon 83-80-ra a Sopron ellen, utolsó meccsüket viszont megnyerték, 96-92-ra verték a Kaposvárt.

A tabellát a regnáló bajnok, ezúttal is vitán felül a legerősebb állománnyal rendelkező Falco (20-3) vezeti, mögöttük a tavalyi finalista Szolnoki Olaj (15-7) és a 14 meccsen át remeklő, ám Kecskeméten komoly verésbe beleszaladó Sopron következik. A felsőházban öt együttes folytatja a bajnokságot a rájátszást megelőzően, az első három mögött nagy a tülekedés, a Körmend (14-9), a Kaposvár (12-11), a DEAC (12-11) és az Alba (12-11) pályázik reális eséllyel a tagságra az elitben. Persze, ehhez a fehérváriaknak hozniuk kell a soron következő három összecsapásukat.

Az egerszegiek téli, fehérvári meccsét a koronázóvárosiak nyerték 103-93-ra, pedig a meccs nem indult jól, a fehérvári utánpótlásban éveket töltő, majd a nyáron nevelőegyesületéhez kölcsönben visszaigazoló bedobó, Polster Attila három, mesteri triplával nyitott, valamint társai is ügyeskedtek, végül a Gáz utcaiak bedarálták a látogatókat. Ez volt a német Matthias Zollner első meccse a kispadon, a győzelmet újabb kettő követte, Oroszlányban és Szegeden is győztek tanítványai, majd váratlan és papírformának számító vereségek is becsúsztak, igaz, bemutattak komoly bravúrokat is. Zollner irányításával a gárda 8 győzelmet és 5 vereséget számlál.

A ZTE-ben az öt amerikai játékos adja a csapat ritmusát, az elsőszámú irányító, Parks és társa, Wilson egyaránt 1-es és 2-es, De Cosey 2-es és 3-as poszton hasznos, Barnettre magasbedobóként és erőcsatárként számítanak, a palánk alatt pedig Holton ügyeskedik. A január első napján kölcsönben Zalába kerülő fehérvári hátvéd, Takács Martin kezdőként kap bizalmat, az első félidőben végig a pályán van a bajnokikon. Ikertestvére, Milán a Fehérvárban bizonyíthat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában