Frissen Fejérből

2022.02.02. 20:09

Eredményesen kezdtek a fehérvári tollaslabdázók

Cegléd Január utolsó hétvégéjén került sor a tollaslabdázók első versenyére. A Fehérvár Badminton SE versenyzői érmekkel tértek haza az U15-ös és az U19-es korosztály meg­mérettetéséről.

Beke Zsombor

Forrás: A klub

Nem tudtak teljes létszámmal részt venni a versenyen a fehérvári tollaslabdázók, ugyanis  Erdős Zsombor és Pinke Anna betegség miatt hiányoztak a tornáról, de a csapat nagyobb része remekül helyt állt és érmekkel tért haza.

Forrás: A klub

Az U15-ösök mezőnyében Pető Balázs három medált szerzett. Fiú párosban Ágai Zénóval (Érd), míg vegyes párosban Karalyos Etelkával (Hajdúszoboszló) az oldalán a dobogó legfelső fokára ért fel, míg az egyéni döntőben páros társa, Ágai jobbnak bizonyult nála, így két arany- és egy ezüst­éremmel végzett. Gyenge ­Laura is kétszer döntőzhetett, a lány egyesben és párosban Magura Sárával (Debrecen), de neki ezúttal meg kellett elégednie két ezüstéremmel. Magurával először indult duóban, így az ezüstérem kellemes meglepetésnek számított.

Forrás: A klub
Forrás: A klub

U19-ben Szkok Bence meglepően jó játékkal rukkolt elő, három szettben, többször is vezetve szoros csatában kapott ki az esélyesebb Nagy Dánieltől (Pápa). Simon Alíz ugyan a lányok mezőnyében nem jutott be a legjobb négy közé, de vegyes párosban kiváló teljesítményt nyújtott. Új társával, a győri Nusser Ádámmal elődöntőt játszhattak a magyar válogatott két legerősebb játékosát jelentő Kígyós–Vetor duó ellen, ahol két szoros szettben maradtak alul, de a bronzérem így is szép eredmény.

Forrás: A klub

A következő megmérettetésre nem kell sokat várniuk a fehérvári tollaslabdázóknak, a hétvégén a felnőttek szerepelnek az országos döntőkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában