Frissen Fejérből

2021.10.02. 16:57

Nem sokon múlott az első pontszerzés

A jégkorong Erste Ligában szombat délután a Titánok csapat a MAC HKB Újbudát fogadta.

Beke Zsombor

Forrás: Pixabay

Zsinórban harmadik hazai találkozójához készülődhetett a fehérvári gárda, kedden a DEAC (2-7), míg pénteken a Brassó (0-8) győzött fölényesen a Raktár utcában. A MAC veretlenül várhatta a szombati mérkőzést, Kangyal Balázs alakulata két mérkőzést rendes játékidőben, egyet-egyet pedig hosszabbításban, illetve büntetőkkel nyert meg.

A szombati derbi fővárosi lehetőségekkel indult, a legnagyobb Dansereau előtt adódott, de a magyar válogatott játékos kihagyta a ziccert. Az első hazai helyzetre öt percet kellett várni, Jábor Bendegúz a kapu torkában Farkas mamutjába lőtt. Bátran játszottak a fehérvári fiatalok, a 11. percben Parragi lódult meg a bal szélen, lövését védte a vendégek kapusa. Nyolc minutummal a játékrész vége előtt megszületett a hazai vezetés, Fekete Alex szerzett korongot, Farkast szépen kicselezve helyezte a pakkot a hálóba, 1-0. A harmad végén beszorult a Titánok csapata, de a mások felnőtt mérkőzésén jégre lépő Belomoev bravúrjainak köszönhetően maradt a fehérvári előny a szünetre.

Djumic helyzetével kezdődött, majd MAC emberelőnnyel folytatódott a középső húsz perc. A fórban bár beszorultak a hazaiak, de a védelem hősies blokkjainak és Belomoev védéseinek köszönhetően nem változott az eredmény. Fokozódott a fővárosiak nyomása, a Titánok nehezen tudott eljutni Farkas kapujáig. A játékrész végére is jutott fehérvári emberhátrány, de a fiatalokra épülő gárda állta a sarat. Másfél perccel a harmad vége előtt a MAC fölénye góllá érett, Tóth Richárd kotort be egy kipattanót közelről, 1-1.

A záróetap elején ismét az újbudaiak támadhattak fórban, de szerencsére veszélyt nem igazán jelentettek Belomoev kapujára ebben a két percben. A játék képe a második harmadhoz képest nem sokat változott, a Titánok tartotta az eredményt, de a támadásokra már kevesebb ereje maradt a csapatnak. Nyolc perccel a vége előtt a hazaiak először megmutathatták mit tudnak emberelőnyben, Trachenko kísérlete mellett a fővárosiak kétszer is megindulhattak, de Molnár és Gooch sem lőtte be a ziccert. Nagyot küzdöttek az egyre fáradó fehérvári fiatalok, az ötödik emberelőnnyel már élt a MAC, két perccel a vége előtt Dansereau döntötte el a három pont sorsát, 1-2.

Jegyzőkönyv

Titánok– MAC HKB Újbuda

1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

Titánok: BELOMOEV – Reiter, NAGY / Tkachenko, Molnár / Nochta, Kóger / Dolinar, Fodor – Németh. Lundin. Veshutkin / Dézsi (1), FEKETE 1, Ambrus Cs. / Csiszer, Parragi, Jábor / Mayer, SZABÓ CS., Kaposi. Edző: Anatolij Bogdanov

MAC: Farkas – Pozsgai, TÓTH G. 1 / Garát, Csollák / Tóth P., Macaulay (1) – Schlekmann (1), Gooch (1), Tóth R. / DANSEREAU 1, Kreisz, Izacky / Stevens, Molnár B., Djumic /Ádám Zs., Ritter, Kozma. Edző: Kangyal Balázs

Székesfehérvár, 254 néző. V.: Gangel L., Korbuly G., Pálkövi B., Sábián B. Kapura lövések: 16-72. Gól – emberelőnyből: 1/0, ill. 5/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában