jótékonysági torna

2021.10.24. 23:41

Kétmillió forintot gyűjtöttek össze a fehérvári kórház gyermekosztályának a Kiskút útján teniszező vállalkozók

A város eddigi legerősebb juniortornájának ad otthont a Kiskút Tenisz Klub. Az egyesületben teniszező vállalkozók pedig jótékonysági kupát szerveztek.

Németh Krisztián

A kétmillió forintos adományt jelképesen az Install-Plan jótékonysági teniszkupán adták át a kórház gyermekosztályának

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérvár eddigi legerősebb juniortornájának ad otthont az egyesület fedett pályás komplexuma mától péntekig. ITF J2-es besorolású tornára még soha nem került sor a koronázóvárosban, könnyen lehet, hogy azokat a fiatalokat láthatjuk, akik hamarosan a világ legjobbjai között szerepelnek. Tízen lépnek pályára a korosztályos világranglista legjobb 100 versenyzője közül. A Viszló Transz Cup hétfőn a selejtezőkkel kezdődik, a főtábla fiúknál és a lányoknál is 32 fős, párosban 16-os.

A kétmillió forintos adományt jelképesen az Install-Plan jótékonysági
teniszkupán adták át a kórház gyermekosztályának
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A Nemzetközi Tenisz Szövetség tavalyelőtt odaítélte nekünk egy J1-es verseny megrendezését, de sajnos nem kerülhetett rá sor a járvány miatt. Reméljük, az ITF jövő héten is elégedett lesz velünk, és újra kapunk hasonló lehetőséget – mondta Viszló Csaba klubelnök, aki kérdésünkre hozzátette, öt év múlva már ATP 250-es versenyt szeretne rendezni. Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka elmondta: „lenyűgöző körülmények között teniszezhetnek a fehérváriak a klubban”, hozzátette „nagyon fontos, hogy egy ilyen rangos versenyre kerülhet sor, amely példaképeket mutat fel a gyerekeknek.” Galambos Gábor verseny­igazgató szerint „bombaerős” mezőny csap össze.

– A fiúknál a világranglista 20. helyén álló lengyel Maks Kasnikowski az első helyen kiemelt. A lányoknál a szlovák Bianca Behulova a legmagasabban jegyzett, ő a 39. helyen áll. Egy-két éven belül már grand slam-tornák főtábláján fogjuk látni őket. A magyar versenyzőknek nagyon nehéz dolguk lesz, bízom abban, hogy meglepetést fognak okozni – mondta a szakember. A Kiskút Tenisz Klub tehetségei közül Gombás Péter, Juhász Bence, Badics Mila és Kántor Anna is indul a tornán, mindannyian főtáblás álmokat dédelgetnek. A klubban teniszező vállalkozók szombaton az Install-Plan jótékonysági tornán tettek ki magukért! Összesen két millió forintot gyűjöttek össze a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő-, és Gyermekosztályának javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában