Tenisz

2021.10.22. 14:20

Bombaerős korosztályos tornát rendez a Kiskút Tenisz Klub

Székesfehérvár eddigi legerősebb junior tornájának ad otthont az egyesület fedett pályás komplexuma október 25. és 31. között.

Németh Krisztián

Fotó: Németh Krisztián / Fejér Megyei Hírlap

„A jövő Fehérvárra jön” – hirdeti a torna szlogenje. ITF J2-es besorolású tornára még soha nem került sor a koronázó városban, könnyen lehet, hogy azok a fiatalok akik jövő héten pályára lépnek a Kiskút útján, hamarosan a világ legjobbjai között szerepelnek. Tízen lépnek pályára a korosztályos világranglista legjobb 100 versenyzője közül. A Viszló Transz Cup hétfőn a selejtezőkkel kezdődik, a főtábla fiúknál és a lányoknál is 32 fős, párosban 16-os – jelentették be a klub sajtótájékoztatóján.

Tavaly a junior Grand Slam-nek beillő J1-es kategóriájú tornát is rendezhettek volna a Kiskút útján, ám a pandémia felülírta a terveket.

- A Nemzetközi Tenisz Szövetség már tavalyelőtt odaítélte nekünk a J1-es verseny megrendezését, de sajnos nem kerülhetett rá sor a járvány miatt. Reméljük az ITF jövő héten is elégedett lesz velünk és újra kapunk hasonló lehetőséget – mondta Viszló Csaba a klubelnök, aki kérdésünkre hozzátette öt év múlva már ATP 250-es versenyt szeretne rendezni.

Fotó: Németh Krisztián / Fejér Megyei Hírlap

Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka elmondta: „lenyűgöző körülmények között teniszezhetnek a fehérváriak a klub komplexumában”, majd hozzátette „nagyon fontos, hogy egy ilyen rangos versenyre kerülhet sor, amely példaképeket mutat fel a gyerekeknek.”

„Bombaerős mezőny jött össze” – ezt már Galambos Gábor versenyigazgató szögezte le.

Gombás Péter
Fotó: Németh Krisztián / Fejér Megyei Hírlap

- A fiúknál a világranglista 20. helyén álló lengyel Maks Kasnikowski az első helyen kiemelt. A lányoknál a szlovák Bianca Behulova a legmagasabban jegyzett, ő a 39. helyen áll. Egy-két éven belül már Grand slam tornák főtábláján fogjuk látni őket. A magyar versenyzőknek nagyon nehéz dolguk lesz, bízom abban, hogy meglepetést fognak okozni.

Juhász Bence
Fotó: Németh Krisztián / Fejér Megyei Hírlap

A Kiskút Tenisz Klub tehetségei közül Gombás Péter, Juhász Bence, Badics Mila és Kántor Anna is indul a tornán, mindannyian főtáblás álmokat dédelgetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában