egy évig védte DUE-Ma­arsk Graphics kapuját

2021.09.29. 19:21

Magyari Alda a bajnoki címvédő UVSE-hez igazolt

A tavalyi szezonban a DUE csapatát erősítő kapus a tavalyi szezonban alapembere volt a Fejér megyei gárdának.

Beke Zsombor

Budapest 20210313 Nõi Vízilabda nõi Euroliga mérkõzés Dunaújváros Roma fotó Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Magyari Alda

Fotó: Török Attila / MW

Az olimpián remekelő Magyari Alda távozik Mihók Attila együttesétől, a 20 esztendős hálóőr az októberben rajtoló idényben már a fővárosi lila-fehéreket erősíti.

Magyari Alda a tavalyi esztendőben került Dunaújvárosba, akkor Egerből tette át székhelyét Fejér megyébe. Az előző idényben a DUE-val megnyerte a Magyar Kupát, valamint ezüstérmes lett a bajnokságban és az Euroligában is. Szinte végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, alapembere volt Mihók Attila gárdájának. Jó játékának pedig meglett a jutalma, hiszen nemcsak ott volt Tokióban a női vízilabda-válogatottal, hanem szinte végig védte a tornát. Nagy szerepe volt abban, hogy a mieink végül megszerezték a szakág hazai történetének első ötkarikás (bronz)érmét.

Most ősszel egy újabb lépcsőfokhoz érkezett a fiatal kapus pályafutása, hiszen a bajnoki címvédő UVSE gárdájánál folytatja Magyari Alda. Döntéséről az M4 Sport Sporthíradóban beszélt, ahol kiderült, már egy évvel ezelőtt is közel állt ahhoz, hogy a fővárosi együtteshez igazoljon. Ugyanis az eredeti tervek szerint Gangl Edina már tavaly nyáron külföldre szerződött volna, de akkor a járvány közbeszólt, két válogatott kapus szerepeltetése egy klubban pedig nem lett volna szerencsés a nemzeti csapat szemszögéből. Így jött képbe egy éve a Dunaújváros. Magyari nem tagadja, nagyon hálás a Fejér megyei együttesnek, sokat köszönhet a szakmai stábnak.

– Ha nincs ez a dunaújvárosi év, akkor biztos, hogy nem vagyok kinn az olimpián – mondta a fiatal kapus. – Azt a célt tűztem ki, hogy Tokióban végig stabil teljesítményt nyújtsak, és ne miattam bukjunk el akár egy meccset is. Azt gondolom, ez részben sikerült, de maximalista vagyok, szerintem voltak még olyan hibáim, amelyeket nem lehetne megengedni. Természetesen azon leszek a következő bajnoki és Euroliga-mérkőzéseken, valamint a nemzeti csapattal is, hogy egy olyan stabil alapot adjak a lányoknak, amivel csak a góllövésre kell majd koncentrálniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában