Hagyomány

2024.04.30. 07:00

A fehérvári végzős diákok pedagógusainak mondtak köszönetet az Órajátéknál

Hosszú évek óta hagyomány már, hogy a májusi Ballagási Hét programjának amolyan nyitásaként Székesfehérváron, a Kossuth udvar Órajátékánál köszöni meg a város a végzős diákok osztályfőnökeinek, igazgatónak azt a sok éves munkát, mely során terelgették és tanították a fiatalokat.

Déri Brenda

A város nevében Cser-Palkovics András polgármester köszönte meg a pedagógusok munkáját.

Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

Idén e héten vette kezdetét a fehérvári végzősök Ballagási Hete, melynek első napján, az Órajátéknál köszönte meg a pedagógusok munkáját a város nevében Cser-Palkovics András polgármester, aki mint mondta: nem lehet könnyű feladat elengedni a diákokat, akiket sok-sok éven át terelgettek, tanítgattak, hogy munkájuk végeztével készen álljanak a nagybetűs életre. 

Évek óta hagyomány már, hogy a Ballagási Hét programjaként az Órajátéknál köszöntik a tanárokat.
Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

– Annak ötlete, hogy az Órajátéknál köszöntsük a tanárokat még akkor fogalmazódott meg, amikor Kovács Jenővel ’Jenő bácsival’, arról beszélgettünk, hogy teremtsünk a városnak egy új hagyományt, amelynek az Órajáték előtti tér adna otthont. Ezt az elképzelést kötöttük össze, azzal, hogy a ballagó diákok pedagógusait köszöntsük – idézte fel a városvezető, aki ezt követően apró ajándékokat adott át a végzősök pedagógusainak, igazgatóinak.

Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

Ezt követően Szabó Gergő, a XIV. Fehérvári Versünnep második helyezett szavalt a jelenlévőknek, majd pedig Bódizs Boróka Ajsa, a XIV. Fehérvári Versünnep különdíjasa köszönte meg a tanárok munkáját a végzős diákok nevében. 

Az ünnepség végül a Kossuth Lajos Általános Iskola kórusának produkciójával zárult. 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában