Simán továbbjutott a PAFC

2021.09.19. 21:57

Három góllal nyert Hornyák Zsolt együttese

A Puskás Akadémia nem gólzáporral nyert, de magabiztosan jutott tovább másodosztályú ellenfele otthonában. Gera Dániel megszerezte első gólját a felcsútiak mezében.

Németh Krisztián

Semmilyen eszközzel sem tudta megállítani a Siófok a Puskás Akadémiát, amely magabiztosan lépett tovább

Fotó: Dömötör Cs./MW

Az NB II.-es Siófok ellen kellett letudnia a kötelezőt a Puskás Akadémiának, és bizony ezeken a típusú mérkőzéseken nem mindig nyílik ki a gólzsák a magasabb osztályú csapatnál. A Vidi és a Ferencváros gálázott a hétvégén a „hírverő” meccseken, a felcsútiak szolid, de magabiztos győzelemmel intézték el a legjobb harminckettő közé jutást. A kellemetlen izgalmakat megelőzendő kevesebb, mint negyedóra múltán vezetéshez jutott Hornyák Zsolt együttese. Egy labdaszerzést követően hengerelt a PAFC, és Corbu Marius átadása után Weslen Junior talált be, 0-1. Ami azért is volt fontos, mert bár osztálykülönbség van a felek között, a Balaton-partiak mindössze egyszer kaptak ki a Merkantil Bank Liga első nyolc fordulójában.

Semmilyen eszközzel sem tudta megállítani a Siófok a Puskás Akadémiát,
amely magabiztosan lépett tovább
Fotó: Dömötör Cs./MW

Ám ijedtségre nem volt semmi ok, a Puskás Akadémia, bár nem tömte ki a házigazdákat, kontrollálta a mérkőzést. A második félidőben azért kaptak egy figyelmeztetést, de a kapuban lehetőséget kapó Markek Tamás kitornázta a pipából Eördögh András szabadrúgását. A megnyugtató második gólt elég későn, a hetvenegy percben sikerült megszereznie a vendégeknek. Egy tetszetős jobb oldali akció során az Alexandru Baluta-Gera Dániel tengely hozta össze a találatot: utóbbi lőtt a hálóba, megszerezve első gólját a sárga-kékek mezében, 0-2. A hazaiaknak nem ment a gólszerzés, ezt saját drukkereik kifejezetten ízléstelen megnyilvánulásokkal próbálták „kompenzálni” a derbi hajrájában. A vendégeknek sikerült még egy lapáttal rátenni az eredményre, és ebben is Gera volt a kulcs! A nyáron a Ferencvárostól kölcsönbe érkező középpályás, remekül tört be a tizenhatoson belülre, belőtt labdáját Libor Kozák juttatta a gólvonal mögé., 0-3.

Vasárnap este frissiben kisorsolták a következő forduló párosításait. Három megyei csapat maradt érintett: a Vidi az NB III. Nyugati csoportjának éllovasával, a BVSC-vel találkozik, a PAFC az NB II.-es ETO-val meccsel, a Csákvár pedig az ugyancsak másod- osztályú PMFC-vel vív meg.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a hivatalos játéknap október 27., szerda.

Jegyzőkönyv

Siófok BFC – Puskás Akadémia 0-3 (0-1)

Révész Gábor utca stadion, 300 néző. Vezette: Szilasi (Aradi Baghy)

Siófok BFC: Hutvágner – Kiss B., Jagodics B., Horváth M., Deutsch B. (Varga B. 72.) – Kecskés T. (Szakály A. 46.) – György (Balogh B. 46.), Eördögh, Elek B. – Tóth Z. (Horváth P. 46), Damásdi. Vezetőedző: Domján Attila.

Puskás Akadémia FC: Markek – Csirmaz, J. Nunes, Spandler, Deutsch L. – Favorov (Szolnoki, 46.), Van Nieff (Plsek, 46.) – Slagveer (Gera D., 46.), Corbu (Baluta, 59.), Weslen Jr. (Komáromi, 76.) – Kozák. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Weslen Junior (14.), Gera D. (71.), Kozák (90.)

Sárga lap: Kiss B(60.), Jagodics (80.), ill. Szolnoki (58.), Hornyák (76. – a kispadon)

A megyei klubok párosításai:

BVSC-Zugló FC–Mol Fehérvár FC ETO FC Győr– Puskás Akadémia FC Aqvital FC Csákvár–PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában