Új színekben vívnak

2021.09.28. 18:35

Az ARVA legjobbjai a Honvéd Szondiba igazoltak

Kovács Gergely döntőt vívott a 2021-22-es idény első versenyén, a párbajtőrözők junior Magyar Kupa-viadalán. Ő szerezte a Honvéd Szondi György SE első vívó érmét.

Ferencz Balázs

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba Regia Vívó Akadémia 17 párbajtőrözője klubot váltott, a Honvéd Szondi György SE-ben folytatják pályafutásukat. De nem hagyták maguk mögött az ARVA szellemiségét, ahol a korábbi évek alatt megannyi hazai és nemzetközi sikert értek el.

A katonai egyesület a nyári átigazolási időszak lezárulta előtt néhány nappal kereste meg az Alba Regia Vívó Akadémia vezetőségét, hogy közösen indítsák be a Honvéd Szondi vívó szakosztályát. Sokat nem gondolkodhattak az ajánlaton az arvások, akik egy új lehetőségként és komoly segítségként tekintettek a megkeresésre. A 17 élversenyző mellett az edző, Kovács László is piros-fehér-fekete melegítőbe bújik. Azonban a munka helyszíne nem változik, továbbra is az Alba Volán SC vívótermében tréningeznek, kölcsönösen segítve egymást a Volán Fehérvár öttusázóival. Ugyanakkor a Szondi minden egyéb háttértámogatást biztosít, tornatermet, konditermet, uszodát, futópályát.

Az Alba Regia Vívó Akadémia is tovább működik. A tervezett modell szerint tíz éves kortól foglalkoznának az utánpótlással, s a kiemelkedő tehetségeket, jó eredményeket elérő sportolókat a későbbiekben átigazolnák a Szondiba.

Kovács Gergely (szemben) jól kezdte a szezont Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Nem kellett sokat várni a Honvéd Szondi első párbajtőr-érmére. Ugyanis a hétvégi junior Magyar Kupa-viadalon Kovács Gergely a döntőig menetelt. Megerőltetés nélkül, a legjobb mérleggel lépett tovább a 128 fős mezőny csoportküzdelmeiből, majd sorrendben a tapolcai Kovács Dánielt (15-5), a BHSE-s Papanitz Ákost (15-10), a BVSC-s Kó Ágostont (15-10), majd a szintén BHSE-s Pelle Domonkost (15-14) búcsúztatta. Az elődöntőben Hamilton-Meike Jona (Vasas) ellen aratott 15-9-es győzelmet. A döntőben az MTK versenyzője, Bartkó Levente állította meg, Kovács Geri 15-10-re kapott ki a fináléban, így a szezonnyitón ezüstérmet szerzett. A fehérvári párbajtőrözők közül Székesfehérvári Vívó és Szabadidősport SE sportolója, Janky Bendegúz a 34., a szondis Katona Bence a 37. lett. Csuta András (SZVSZSE) az 52., Nádi Zsombor (SZVSZSE) a 71., Némedi Ádám (Alba Volán SC) a 78., Almási Maximilán (Honvéd Szondi) a 81. pozícióban zárt.

A lányoknál Salamon Réka a legjobb húsz között zárt. A Honvéd Szondi SE korosztályos válogatott fiatalja a csoportküzdelmeket az ötödik helyen zárta, a táblán pedig Szakmáry Jankát (Veresegyház) győzte le. A 32 között búcsúzott Pátri Majával (Balaton Vívóklub) szemben, így legjobb fehérvári hölgyként a 17. lett. Bödecs Pálma (Honvéd Szondi) a 19., Kiss Emma (Honvéd Szondi) a 34., Varga Flóra (SZVSZSE) a 39., Tehrani Léna (Szondi) a 42., Szalféter Nadin (Alba Volán) a 74., Török Flóra (SZVSZSE) a 98. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában