atlétika

2021.08.10. 21:56

Korosztályos sikerek

Az ARAK ifjú tehetségei közül Blaumann Marcell és Mészáros Luca is két érmet nyert az U18-as Országos Bajnokságon.

Németh Krisztián

Blaumann Marcell és Mészáros Luca

Fotó: Ambrus László

Blaumann Marcell második idővel került be a 110 méteres gátfutás döntőjébe. A fináléban érvényesítette a papírformát, 14,53-es időeredménnyel a célvonalon is második helyen futott át. Varga Tamás tanítványa érmet szerzett a félkörös sprintszámban is. 22,24 századmásodperccel, új egyéni csúcsot elérve lett bronzérmes. Mögötte Mészáros Balázs 5. lett.

Mészáros Luca is két érmet nyert, harmadik helyen zárt mindkét sprintszámban. 100 méteren még jelentős ellenszélben, 12,71-et ért el. 200 méteren már érvényes hátszélben 25,41-es egyéni csúcsot repesztett. Mindkét döntőben volt még fehérvári atléta. A rövidebbik távon Szabó Gréta 7., Ritter Lola 200 méteren egyéni csúccsal 6. helyen ért célba. A fiúknál Tatai Zalán 100 méteren 5. lett, ahogy Grubits Liliána is 400 méteren.

Blaumann Marcell és Mészáros Luca
Fotó: Ambrus László

A futók mellett az ugrók is jeleskedtek. A legjobb nyolc közé mind a távolugrásban, mind a hármasugrásban három ARAK-os is beverekedte magát. Aubermann Olívia és Grabecz Hanna mindkét fináléban érintett volt, ráadásul egyéni csúcs került a nevük mellé.

Magyarország U18-as válogatottja a hétvégén Cseh­országban, Brnóban szerepel. A négyes viadalon a házi­gazda mellett, Lengyelország és Szlovákia csapataival mérkőzünk meg. A magyar válogatottban négy ARAK-os szerepel, Blaumann Marcell 110 gáton, Mészáros Luca 100 méteren, Aubermann Olívia távolugrásban, Mészáros Balázs 200 méteren képviseli Székesfehérvárt és a nemzeti színeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában