Hadik Andrásék lépéselőnyt harcoltak ki

2021.08.29. 19:47

A bajnoki címvédő a második helyen végzett a Vértes Rallyn, kihívójuk esélye egyelőre kipukkant

A Fehérvár rali egykori pályáin száguldott a Vértes Rally mezőnye hétvégén. A győztes norvég páros szinte végig dominált, Hadik András pedig előnybe került az összetettben Csomós Miklós előtt.

Németh Krisztián

20210829 Pusztavám, Rally, bajnokság, verseny, gyorsasági. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A szombati első gyorsaságin a Turán Frigyes-Bagaméri László páros alapozta meg a hangulatot azzal, hogy több mint két másodperccel nyerték az első etapot a világbajnok Mads Östberg-Torstein Eriksen kettős előtt. Hamar vége lett a diadalmenetnek, mivel a Volkswagen Polo R5-ösükben megadta magát a féltengely, és a második gyorsaságit kétkerékhajtással tudták abszolválni. A norvégok az élre álltak és ki sem adták kezükből a vezetést, a tizenegy szakaszból kilencen voltak a leggyorsabbak a Citroen C3 Rally2-vel.

Hadik András a versenyt követően bevallotta, hogy kicsit félve érkeztek a Vértes Rallye-ra, hiszen a legutóbbi versenyen, a Székesfehérvár-Veszprém Rallyen az utolsó gyorsaságin eldobták a gépet, ezzel pedig gyakorlatilag átadták az első helyet a Csomós Miklós-Nagy Attila duónak. Ezúttal utóbbiak húzták a rövidebbet, defektet kaptak. Ezzel együtt is feljöttek az ötödik helyre. Előttük az ifjú trónkövetelők a Klausz Kristóf-Csányi Botond egység végzett. Már bizonyították, hogy komolyan kell velük számolni, ennek még inkább nyomatékot adtak, amikor három tizedmásodperccel megnyerték a skandináv világbajnokok előtt a vasárnapi, tizedik, pusztavámi gyorsaságit. Velenczei Ádám és Bacigál Igor párosa nagyot ment, a navigátor saját bevallása szerint vasárnap nem mindig mert felnézni az itinerből. A harmadik helyre száguldottak. A legjobb magyar páros, Hadikék előnyben várhatják az utolsó, októberben sorra kerülő Nyíregyháza Rallyt.

- Az előző versenyen elég csúnya balestet szenvedtünk, a csapat sokat dolgozott az autón. Jó munkát végeztek, jól ment a Ford Fiesta, jó munkát végeztek. Újra vezetjük a bajnokságot, várjuk az utolsó futamot – értékelt a móri céldobognál Hadik András. Ami a magyar mezőny kvalitását illeti, a győztes pilóta Mads Östberg hangsúlyozta, kemény mezőny jött össze a Vértes Rallyn.

Így végzett az orb a vértesben

1. Mads Östberg-Torstein Eriksen (Citroen C3 Rally2) 1:01:38.8

2. Hadik András-Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 M kII) +48.5

3. Velenczei Ádám-Bacigál Igor (Škoda Fabia R5 Evo) +1:07.6

4. Klausz Kristóf-Csányi Botond (Škoda Fabia Rallye2 Evo) +1:09.8

5. Csomós Miklós-Nagy Attila (Skoda Fabia R5) +1:47.4

6. Osváth Péter-Papp Tamás (Škoda Fabia R5) +1:47.4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában