rengetegen neveztek

2021.07.04. 21:15

Tájfutás: korhatártól függetlenül

Augusztus 7-én kezdődik a megyeszékhelyen és 13-án zárul a senior tájfutó világbajnokság, amelyre már közel másfél ezer nevezés érkezett.

Horog László

Kovács Gábor Attila 55 éve versenyez, a felvétel a 70. születésnapján, a Nógrád Nagydíjon készült. Az idei lesz a 20. senior világbajnokság, amelyen rajthoz áll

Fotó: Máthé István

Több korosztályban zajlanak majd a küzdelmek, a járványhelyzet folyamatos javulásának köszönhetően egyre több nevezés érkezik a szervezőkhöz, közel 1500 sportoló jelezte részvételét. Jelen állás szerint 37 országból érkeznek sportolók. A 35 év feletti nők és férfiak egészen a 100 év felettiekig, 5 éves korosztályonkénti bontásban állnak rajthoz, 14 korcsoportban. Az északi Anne Lundmark W70-ben versenyez, ő 1976-ban világbajnok lett a svéd csapattal, ugyanazon a viadalon, amelyen a Rostás Irén, Kovács Magdolna, Monspart Sarolta összeállítású magyar együttes bronzérmet szerzett.

Kovács Gábor Attila 55 éve versenyez, a felvétel a 70. születésnapján,
a Nógrád Nagydíjon készült. Az idei lesz a 20. senior világbajnokság,
amelyen rajthoz áll
Fotó: Máthé István

Lundmark azóta sem szakított a sportággal, rajta kívül több, korábbi senior világbajnok is rajthoz áll. A legidősebb női versenyző a svéd Lena Nordahl lesz, a hölgy idén tölti be a 95. életévét. Érdekesség, hogy ő 10 évvel ezelőtt Baranyában, a Pécsen bonyolított senior vb-n is részt vett, ahol sprintben ezüstérmes, míg hosszú távon világbajnok lett. A legidősebb férfi versenyző Adolf Kempf Svájcból, aki szintén 95 éves lesz idén. Egy évtizede mindkét számban világbajnoki ezüstérmet szerzett. Az idei viadal kapcsán az eredeti tervekhez képest két versenyszám a Vértesbe került. A középtáv döntőjét augusztus 11-én Kisfalud-Pákozd-Csala által határolt területen bonyolítják. A selejtező augusztus 10-én, a normál táv döntője pedig 13-án Csákvár térségében, a Vaskapu-völgyben kerül megrendezésre. Ezzel a futammal zárul majd a világbajnokság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában