Frissen Fejérből

2021.07.08. 07:10

Még várják a strandröplabda-bajnokságra a nevezőket

Immár a második alkalommal indul a koronázóvárosban és új belépőként lovasberényi helyszínnel bővül a jövő héten induló fehérvári strandröplabda-bajnokság.

Káldor András

Idén is színvonalas mérkőzéseket láthatnak majd az érdeklődők

Fotó: MÁV Előre

A strandröplabda Kalifornia partjain született 1927-ben. A hatvanas években Marilyn Monroe és J. F. Kennedy is a mérkőzések lelkes látogatója volt. Aztán a fejlődés szinte mindent elsöpört. 1974-ben San Diego bajnokságán 250 néző előtt 1500 dollárért küzdöttek a párosok, míg az első világbajnokságon – 1987-ben Rio de Janeiróban – már harmincezer néző izgulta végig a döntőt, s a pénzdíj is 5000 dollárra nőtt. A sportág 1996-ban vonult be az olimpia történetébe Atlantában. Ma több mint 150 országban elismert sportág – írja tájékoztatójában egy, a strandjátékokról szóló honlap.

A bajnokság célja elsősorban, hogy Székesfehérváron szélesebb körben is megismertessék a strandröplabdázást, valamint a város röplabdás közösségének folyamatosan játéklehetőséget biztosítsanak szervezett kereteken belül. Emellett szeretnék felhívni a figyelmet az egészséges és sportos életmódra, valamint a röplabdás kapcsolatok-barátságok ápolása sem titkolt cél.

Arra buzdítanak a szervezők minden sportbarátot, hogy jelentkezzenek a versenyre, amely, mint megtudtuk Varga Andrea fő szervezőtől, technikai okok miatt egyhetes csúszással kezdődik a Bugát Pál Szakközépiskola újonnan elkészült pályáján.

– Eddig főként utánpótláskorúak jelentkeztek, négy csapattal, de várunk még érdeklődőket, akik kétfős együttessel neveznének. – emelte ki Varga Andrea.

Idén is színvonalas mérkőzéseket láthatnak majd az érdeklődők
Fotó: MÁV Előre

Az, hogy elindultak a nyaralások, és nyitott az ország, megnehezíti a szervezők dolgát, de bizakodóan tekintenek az elkövetkező hetek elé.

– Szeretnénk minél több embert megmozgatni, és nem titkolt cél, hogy a régi röplabdásokat is várjuk azontúl, hogy a MÁV Előre sportolói is beszállnak majd a játékba. Eredetileg négyfordulósra terveztük a megmérettetést, három lett belőle. A MÁV Előre Röplabda Akadémia nyári tábora Lovasberényben van, ott még most készül a pálya, amelyet fel szeretnénk avatni. Bízunk benne, hogy az előző évhez hasonlóan baráti légkör, családias hangulat lesz most is – tette hozzá. A két helyszín mellett a már jól „bejáratott” pályákon, a Bregyó Sportcentrumban és a Felsővárosi Általános Iskolában küzdhetnek a homokon a csapatok.

Tavaly hét páros indult, a férfiaknál a Szőke Zoltán, Takács Milán duó zárt az élen, míg a vegyes csapatok versenyében a Hizsnyai-Zolnai Vanda, Fáskerti Fanni páros lett az első.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában