Frissen Fejérből

2021.07.30. 14:57

Kőkemény hátvéd érkezik Fehérvárra

A Hydro Fehérvár AV19 bejelentette, hogy a tavalyi ICEHL-évadban a Dornbirnt erősítő Henrik Nilsson kék-fehérben folytatja pályafutását.

Beke Zsombor

Fotó: pixabay.com

Egy újabb fontos építőkocka került a helyére a Hydro Fehérvár AV19 háza táján. Az osztrák központú ICEHL-ben szereplő magyar gárda legfrissebb igazolása a 30 éves Henrik Nilsson. A svéd hátvéd nem lesz ismeretlen a fehérvári szurkolók számára, hiszen a tavalyi évadban a ligarivális Dornbirn Bulldogs csapatában kergette a pakkot, ahol 54 mérkőzésen 27 pontot szerzett.

– A liga egyik topcsapatához szerettem volna szerződni, így örültem ennek a lehetőségnek. Jót beszélgettem Hári Jánossal, aki csupa jó dolgot mondott a csapatról és a városról is, így végül könnyű volt meghozni a döntést – nyilatkozta a klub honlapjának Nilsson. – Azért igazoltam Fehérvárra, hogy a lehető legtöbb mérkőzést megnyerjem a csapattal! Hátvédként természetesen a védekező harmadbeli munkából veszem ki a legjobban a részem, de a támadásokban is segítem majd a társaimat.

A 190 centiméteres és 91 kilogrammos svéd stabil pontja lehet a védelemnek, aki a fia születésének dátumát, azaz a 31-es mezszámot választotta.

– Henrik Nilsson már szem előtt volt a tavalyi szezonban a Dornbirnban, ahol meggyőző teljesítményt nyújtott – mondta róla Szélig Viktor általános igazgató. – Arttu Lipsanennel, az együttes kapusedzőjével már a finn élvonalban is dolgoztak együtt, de a többi visszajelzés is pozitív volt a játékossal kapcsolatban. A termetes, jól korcsolyázó bekk erőssége a kemény, megbízható védőmunka, de a pontszerzésből is ki tudja venni a részét, ha szükséges.

A Volán kerete ezzel az igazolással szinte teljes. A tavalyi évben a Titánokat erősítő fiatalok közül többen is az első csapattal kezdhetik meg a felkészülést, Horváth Dominik, Szeles Martin, Dobmayer Dominik, Németh Kristóf, Rétfalvi Kristóf és Ambrus Gergő harcolhat ki magának helyet a Hydro Fehérvár AV19-ben.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, augusztus végén a magyar férfi jégkorong-válogatott Rigában játszik olimpiai selejtezőtornát, pénteken pedig Sean Simpson szövetségi kapitány keretet hirdetett a kvalifikációs eseményre. A névsorban összesen kilenc fehérvári játékos kapott helyet: Stipsicz Bence, Horváth Milán, Szabó Dániel, Bartalis István, Erdély Csanád, Hári János, Terbócs István, Magosi Bálint, Mihály Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában