Frissen Fejérből

2021.05.31. 16:19

Celldömölkön diadalmaskodtak a Fejér megyei erősemberek

Május 29-én két hatalmas kamion látványa és erőteljes férfiüvöltések hangja zengte be a Kemenesaljai Művelődési Központ parkolóját Celldömölkön.

Elekes Gergő

Vass István a győzelem kapujában

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A vasi kisváros, Celldömölk adott helyet ugyanis a CESA® Kamionhúzó Liga II. állomásának, ahol négy kategóriában, 31 versenyző mérte össze erejét, méghozzá hosszú idő után ismét közönség előtt. Kellemes időjárás fogadta a sportolókat, akik még a Felvidékről is érkeztek a megmérettetésre.

A sort az a 4 hölgy nyitotta meg, akiktől bizony nem szeretnénk pofont kapni: a strongwomen-ek egy 7,5 tonnás kamiont először a testükre rögzített hámmal húztak 20 méteren, majd ugyanezt a tárgyat ülve, egy kötél segítségével kellett elvonszolniuk.

Kocsis Szabina Felvidékről érkezett a kamionhúzásra
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Ugyanez a feladat várt a 105 kg (U105) alatti súlyú férfiakra is, ők 12-en voltak.

Az open kategóriában már nehezedett a feladat: ugyan itt is 20 méteren kellett hámmal, majd kötéllel húzniuk az erősembereknek a kamiont, ám nem 1, hanem mindjárt kettő, egymással összekapcsolt 7,5 tonnás monstrum várta őket. 13-an mérték össze erejüket ebben a kategóriában.

Végezetül sorra kerültek a masters, azaz a 40+-os versenyzők is, ők 6 fővel képviselték magukat az eseményen, és ugyanaz a kihívás várt rájuk, mint az openes társaikra.

Az izgalmas nap végén a hölgyeknél Hegedüs Hanna állhatott fel a dobogó legfelső fokára, őt Békési Nikoletta és Kincs Virág követte.

A hölgyeknél Hegedüs Hanna diadalmaskodott
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Az U105-ben Barta Szilárd nem talált legyőzőre, akit Darázs Sándor és Kontás Csaba követett a második és harmadik helyen. Ebben a kategóriában mérkőzött meg a székesfehérvári Molnár Attila is, aki végül 11. lett.

Az open kategóriában igazi Fejér megyei dominancia uralkodott, hiszen első helyen a székesfehérvári Vass István finiselt, őt a sárosdi Mészáros Dávid követte, míg a dobogó harmadik fokára a Heves megyei Pál Gergő állhatott fel.

Vass István a győzelem kapujában
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A masterseknél szintén Fejér megyei győzelem született, a mezőszilasi Sebestyén János nem talált legyőzőre. Őt Molnár Zsolt és Juhász Csaba követték.

A masters kategória győztese, Sebestyén János
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Ebben a kategóriában versenyzett még a koronázóvárosi Mounier Stephane is, aki nagyon szépen kezdett, a hámmal húzásban az ő időeredménye lett a legjobb mind az open, mind a masters kategóriát figyelembe véve, ám a kötélnél begörcsölt az alkarja és a bicepsze, csakúgy mint az első fordulóban Polgárdiban, így végül az ötödik hellyel kellett megbarátkoznia.

Mounier Stephane a monstrummal
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A folytatásban június 5-én a Prémium Liga második fordulója várja a titánokat Mádon, a kamionhúzó liga harmadik állomására pedig június 20-ig kell várnunk, akkor Máriapócs fog helyt adni az eseménynek.

A csapatfotó most sem maradhatott el
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában