Felújítás

2024.04.29. 17:00

A dinnyési templom nyílászárói is megújulhatnak (videó)

További felújításra nyílt lehetőség a dinnyési Szent György Katolikus Templomban: a közösség és az önkormányzat is milliókat adott a folytatáshoz.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A dinnyési Vajky kúria melletti dombon áll a Szent György Katolikus Templom, melynek felújítási munkálatai 2023-ban megkezdődhettek. A templom építésének 200. jubileumi évfordulójára készült a közösség, amely alkalomból a kormány 15 millió forintos támogatásához az önkormányzat akkor 30 millió forinttal járult hozzá. Ennek köszönhetően a templom tornya, teteje és keresztje megújulhatott, ám már akkor lehetett tudni: további támogatási összegekre lesz szükség a tervek folytatásához. A dinnyésiek tettek is templomukért: közadakozásból ugyanis 2,4 millió forintot gyűjtöttek össze a Szent György Katolikus Templom nyílászáróinak cseréjére. Tóth István, Gárdony polgármestere pedig kijelentette: az összeget az önkormányzat ugyanennyivel, azaz 2,4 millió forinttal kiegészítette, melynek köszönhetően régi szerkezet felújítására most már a teljes összeg rendelkezésre áll.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában