Frissen Fejérből

2021.04.25. 08:30

Hamarosan visszatérnek a szurkolók

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban bejelentette, hogy négymillió beoltott ember után újra látogathatóak lesznek a sportesemények – védettségi igazolvánnyal.

Beke Zsombor

Hamarosan visszatérhetnek a nézők a lelátókra

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

Az már korábban kiderült, hogy a részben hazai rendezésű nyári Európa-bajnokság budapesti mérkőzésein biztosan lesznek nézők, a tervek szerint telt ház előtt játszana a magyar válogatott is. A kontinenstornára csak védettségi igazolvánnyal, vagy külföldiek esetében negatív PCR-teszt­tel lehet majd kilátogatni.

Hamarosan visszatérhetnek a nézők a lelátókra
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

Orbán Viktor pénteki bejelentése alapján a nyitás következő szakaszában, a hazai sportrendezvényeken is ősz után újra lehetnek nézők, de csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be a létesítményekbe. Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy a 18 éven alattiakra, mivel jelenleg a hatályos jogszabályok szerint még nem oltakozhatnak, ez a kitétel nem előírás sem az Eb-n, sem a hazai sportrendezvényeken.

Az újabb enyhítések négymillió beoltott után lépnek életbe, így várhatóan a május 3-ai Mol Fehérvár–Újpest Magyar Kupa-döntőn is lehetnek szurkolók a Puskás Aréna lelátóin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában