Frissen Fejérből

2021.04.30. 21:18

A BL győztes ETO félgőzzel is 15 góllal legyőzte az Albát

A női kézilabda K&H Liga 21. fordulójában végig vezetve, magabiztosan győzte le a bajnoki címvédő Audi ETO KC csapata az Alba Fehérvár KC együttesét.

Káldor András

2021.04.30. Alba FKC - Győr női nbI kézilabda mérkőzés. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér megyei Hírlap.

Fotó: NAGY NORBERT

Alba Fehérvár KC – Győri Audi ETO KC 25-40 (10-18)

Székesfehérvár, zárt kapuk mögött

Vezette: Marton Zsófia, Szabó Eszter.

Alba Fehérvár KC: Pijevic – Töpfner, Rózsás, Boldizsár 1, Gerhát K. 4 (2), Bardi, Szarka A. 1. Csere: Dányi 1 (kapus), Afentaler 10 (2), Varga E. 3, Szabó-Májer 4, Háfra L. 1, Sulyok. Vezetőedző: Józsa Krisztián

Győri Audi ETO KC: Leynaud – Faluvégi D. 2, V. Kristiansen 3 (2), S. Oftedal 5, Edwige 2, E. Amorim 6, Görbicz 3 (2). Csere: Silie Solberg, Glauser (Kapusok), Nze Minko 6, Anne M. Hansen 1, Brattset 4, Fodor Cs. 3, Lukács V. 5. Vezetőedző: Danyi Gábor

Kiállítások: 2, ill. 2 perc

Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4

Minden évben különleges sportcsemege a győri kézilabdás lányok fehérvári látogatása, ám idén az ismert okok miatt lemaradtak a szurkolók a dunántúli gárdák összecsapásáról. Mindenesetre miután az új jogszabályi feltételek lehetővé teszik, az Magyar Kézilabda Szövetség határozott szándéka újra nyitni a kapukat, a mérkőzéseket, minden sportági, egészségvédelmi, rendezési szempont figyelembevételével.

Hírnevéhez méltóan kezdett az ETO, a zöld-fehérek 6-0-as rohama után Afentaler Sára szerezte az első hazai találatot, melyre a 8. percig kellett várni. Ezt, és Józsa Krisztián időkérését követően valamelyest kiegyenesedett az Alba, és feljött 6-9-re. A győri gólgyártás ugyan folytatódott a továbbiakban is, de ebben a periódusban sok technikai hibát elkövettek a csapatok, mindkét oldalon. A 22. percben Görbicz Anita találata után már nyolc góllal, 15-7-re vezetett a Győr, ám szünetre a különbség nem, csak az eredmény változott, 18-10-es győri vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A pihenő jót tett a hazaiaknak, a frissen beállt Szabó-Májer Krisztina öt perc alatt négy gólt rámolt be Silje Solberg, és Laura Glaser hálójába, de ez csupán szépségtapasznak bizonyult, mivel a szintén újonnan beküldött két szélső Lukács Viktória és Fodor Csenge ipari mennyiségben termelték a gólokat, és Stine Oftedal találatával először a 48. percben vezetett tízzel a vendégcsapat (14-24). Innentől a hátralévő percekben már csak a különbség nagysága volt kérdéses. Az Alba Fehérvár KC mindent megpróbált, főként Afentaler és Varga Emőke dicsérhető, aki Bardi Fruzsina sérülése után szépen dolgozott a falban. A világválogatottnak is nevezhető győriek ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek, de mint tudjuk, ők más célokért küzdenek. Május 29-én a Bajnokok Ligája Final Four elődöntőjében a francia Brest Bretagne csapatával találkoznak, és hajtanak a címvédésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában