Testületi ülés

2024.05.15. 15:30

Komoly támogatásokról is döntöttek a testület tagjai

Nem kevesebb, mint huszonnégy napirendi pontot tárgyalt a képviselő-testületi ülésén Sárszentmihály önkormányzata.

Bokányi Zsolt

Fontos munka zajlott. A képen Nagy Gabriella önkormányzati képviselő, Óber Andrea polgármester, Molnár Dezső alpolgármester.

Fotó: Önkormányzat

A testület elfogadta a civil egyesületi támogatásokat, ami a következő tételeket tartalmazza: A Sárszentmihályi Gyermekekért Alapítvány 650 ezer forintot kapott azzal a kiegészítéssel, hogy alapító okiratának megfelelően ossza el a támogatást az iskolás-óvodás gyermekek között. A Polgárőr Egyesület 150.000 Ft-ot, a Sárszentmihályi Nyugdíjas Egyesület, az Apró Csodák Egyesület és a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesület egyformán 400-400 ezer forint támogatást kapott. A továbbiakban elfogadta az önkormányzat a területileg illetékes rendőrségi és tűzoltósági beszámolót is. 

Volt viszont még napirenden egy elmaradt képviselői beszámoló, amelyet a jelenlévő lakosok kérésére – a képviselő távollétében – felolvastak. Vajai Judit képviselő tavalyi évi beszámolóját – egy igen szavazattal és négy tartózkodás mellett – végül a testület nem fogadta el.

A napirendi pontok között tárgyalta és elfogadta az önkormányzat a zárszámadási rendeletét. Ennek értelmében egyebek mellett megállapításra került, hogy Sárszentmihály Községi Önkormányzat megfelelő keretek között gazdálkodik, elmaradt vagy kifizetetlen számlája nincs, működése pedig stabil. Az ülés lakossági kérdésekre történő válaszadásokkal zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában