Gól nélkül vereség a lett a vége

2021.02.21. 21:31

Rászolgált volna legalább egy pontra az AFC Csákvár Pécsett

A Merkantil Bank NB II. 25. fordulójában a tabellán harmadik helyre lépő Pécsi MFC egygólos győzelmet aratott az Aqvital FC Csákvár csapata felett.

Káldor András

Továbbra is kieső helyen állnak a sárga mezes csákváriak, ezért is lett volna fontos a pontszerzés Fotó: Kricskovics A./archív

PMFC-Aqvital FC Csákvár 1-0 (1-0)

Pécs, zárt kapuk mögött

Vezette: Molnár Attila (Kiss B., Vörös)

PMFC: Helesfay – Króner, Sági, Preklet, Katona L. – Bartha (Rácz F., 72.), Futó (Németh M., 52.), Hegedűs M. (Geiger, 60.) – Grabant, Adamcsek (Bajner, 72.), Óvári (Kónya, 52.. Vezetőedző: Vas László.

AFC Csákvár: Markek – Major G. (Albert, 71.), Vaskó, Tányéros (Csató M., 61.), László (Vörös T., 83.) – Mészáros D. (Murka, 61.), Madarász – Kocsis B., Mim, Sejben (Baracskai, 61.) – Daru. Vezetőedző: Visinka Ede.

Gól: Adamcsek (34.)

Nem kezdett megilletődötten a Csákvár, bár a vendéglátók próbálták nyomás alá helyezni őket. Letámadásokkal operáltak a piros-feketék, a 9. percben aztán Preklet Csaba félfordulatból leadott lövése volt az első említésre méltó hazai helyzet. A félidő közepéhez érve sem változott túlságosan sokat a játék képe, a csákváriak jól tartották magukat, ám igazán érdemleges lehetőségük nem akadt. Majd a 34. percben egy pécsi szabadrúgás után felívelt labda Adamcsek Máté elé került, aki az ötös sarkán csinált egy cselt, majd a hosszú oldalra lőtt, a labda pedig Tányéros Ádámot érintve jutott a hálóba, 1-0. Igazán az első negyvenöt percben bizonyította a házigazda, hogy miért is ők kapták idáig a második vonalban a legkevesebb találatot, mivel masszívan verték vissza a csákvári kísérleteket.

Továbbra is kieső helyen állnak a sárga mezes csákváriak, ezért is lett volna fontos a pontszerzés
Fotó: Kricskovics A./archív

A szünet után különösképpen nem változott a helyzet, bár többet pattogott a labda ezt követően a pécsi térfélen. Visinka Ede fél órával a lefújás előtt alapos frissítést hajtott végre, három új játékos, köztük a héten a Vasastól kölcsönbe érkező Murka Benedek állt be. Aztán a 69. percben Markek Tamás bizonyította jó formáját, Geiger Norbert közeli lövését védte bravúrral. A 77. percben Baracskai Roland, centerezése a felugró Daru Bence feje mellett centikkel szállt el, szintén nagy helyzetben. A hajrában nyomott ugyan a Csákvár, de a gólhoz a PMFC volt közelebb a 90. percben. Grabant Bence szöktetése után Geigert rúgták fel a 16-oson belül, 11-es. Kónya Dávid büntetőjét Markek remekül hárította. A Csákvár nem játszott rosszul, egy pontot megérdemelt volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában