pafc

2021.02.16. 14:45

Dobogóshoz méltóan

A Paks elleni 3-2-es győzelmének köszönhetően stabilan a második helyen áll a labdarúgó NB I-ben a Puskás Akadémia.

Németh Krisztián

Szolnoki Rolandék háta mögött a mezőny

Fotó: Kricskovics Antal/FMH-archív

Egy előkelő helyezés nem egyetlen jó szérián múlik, bár kétségkívül párját ritkítja a PAFC teljesítménye, a tizenkét csapatos mezőny legjobb formában lévő együtteseként. Azért ne felejtsük el a tavalyi év végén kivágott ötmeccses veretlenséget, amit azt követően hozott a csapat, hogy Hornyák Zsolt meghúzta az elszabadult „gyeplőt” az öltözőben.

Úgy tűnik, minden dráma a múlté, zsinórban ötödik tétmeccsét nyerte idén az együttes, ebből négyet az OTP Bank Ligában, egyet a MOL Magyar Kupában. Persze mi mást várhatnánk a tavalyi dobogóstól, mint hogy megszorongatja a januári nyitányon a címvédő Ferencvárost, hogy megelőzi a Vidit, és hogy akkor sem adja a pontokat az ellenfélnek, ha az kétgólos hátrányt dolgoz le. A hétvégén a Paksot hiába taszította a mélybe a PAFC, a tolnaiak szépen felálltak a padlóról, de a hajrában a felcsútiak hozták, ami elvárható egy dobogós együttestől.

Szolnoki Rolandék háta mögött a mezőny
Fotó: Kricskovics Antal/FMH-archív

– A tévénézők számára biztosan szórakoztató mérkőzés volt, ám a vezetőedzőnk és a csapatom számára már kevésbé, igazi őrült meccs volt – fogalmazott a győztes gól szerzője, Jakub Plsek, aki a 81. percben kotorta be a három pontot jelentő találatot.

– A legfontosabb, hogy megtartottuk a második helyet. Sok helyzetünk volt a Paks ellen, főleg miután kétgólos vezetést szereztünk. A szünetben beszéltünk róla, hogy koncentráltnak kell maradnunk és ki kell használni a ziccereinket. Ám nem mi, hanem az ellenfél talált be, és ettől kezdve hinni kezdtek abban, hogy lehet esélyük ellenünk. Aztán kaptak egy tizenegyest és nyitott lett a találkozó. Ki-ki meccs lett a végén. Remélem, a formánk kitart a szezon végéig! A legfontosabb, hogy higgyünk magunkban!

A cseh középpályás is joggal hihet magában, hiszen ötödik gólját szerezte a szezonban. A 27 éves játékos három gólpassznál jár az első osztályban, és a Magyar Kupában is betalált kétszer, két alkalommal pedig sikeresen szolgálta ki csapattársait. Vasárnap a kiesés ellen menekülő Budafok ellen teheti ezt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában