Több kérője is van

2024.06.06. 20:08

Távozik a székesfehérvári játékos

Hivatalos oldalán jelentette be az angol élvonalban szereplő Wolverhampton Wanderers, hogy távozik a csapattól Bolla Bendegúz. A játékos a legutóbbi idényt a svájci Servette FC-nél töltötte kölcsönben.

Szabó Róbert

Bolla Bendegúz maradhat Svájcban, de Ausztriában is kiköthet

Fotó: Imago

A székesfehérvári születésű, a Fehérvár FC-ben is játszó Bolla Bendegúz 2021 nyarán döntött úgy, hogy a Wolverhampton Wanderershez igazol. Az angol élvonalban szereplő együttesben végül pályára egyszer sem lépett a futballista, akit 2021 nyarán a svájci Grasshoppersnek adtak kölcsön először. Itt két évet töltött el, majd a 2023-2024-es idény előtt a szintén a svájci bajnokságban szereplő Servette FC-hez került. A gárdával játszhatott az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjében is, a Svájci Kupát pedig megnyerte.

A bejelentés után természetesen rögtön megérkeztek az első sajtóhírek arról, vajon hol folytathatja a magyar válogatottban is folyamatosan kerettag Bolla. A Nemzeti Sport értesülése szerint a játékosért bejelentkezett a Rapid Wien. A Ferencvárosi TC testvércsapata 32 alkalommal nyerte meg hazája bajnokságát.
Érdekesség a hírrel kapcsolatban, hogy a bécsiek pár évvel ezelőtt már megpróbálták megszerezni Bolla Bendegúzt, ám akkor nem jártak sikerrel.

Az osztrák együttes mellett az sem elképzelhetetlen, hogy a 16-szoros magyar válogatott játékos továbbra is marad a Servette-nél. A svájci gárdában eddig 45 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken öt gólt jegyzett és öt gólpasszt osztott ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában