Rovinji rovancs

2021.01.14. 21:15

Hét percig vezetett a Vidi, fordított a Dinamo Zagreb

A horvátországi edzőtábor legnagyobb erőpróbáját teljesítette a Mol Fehérvár, miután felkészülési mérkőzést játszott a dalmát bajnokság listavezetőjével, a Dinamo Zagrebbel. A Vidi szerezte meg a vezetést, de a horvátok megfordították a mérkőzést. Márton Gábor együttese emberhátrányban fejezte be a találkozót, amely arra is jó volt, hogy megtudjuk, alig több mint egy héttel a szezon folytatása előtt mire képes a csapat egy nemzetközi szinten is meghatározó csapat ellen.

Németh Krisztián

Budu Zivzivadze szerezte meg a vezetést a Dinamo Zagreb ellen

Fotó: molfehervar.hu

Egy héttel ezelőtt a Rijeka egy­gólos legyőzésével kezdődött a Vidi számára az edzőmeccsek sora. Aztán kikaptak 3-1-re a Sturm Graztól, a patinás Dinamo Zagrebre pedig a másodosztályú Orient 6-2-es legyőzésével hangolódtak. A fővárosi együttes vezeti hazája bajnokságát, a Ferencvárosnak köszönhetően csak az Európa-ligába jutottak be, ahol az osztrák Wolfsberger, a holland Feyenoord és az orosz CSZKA Moszkva előtt csoportelsőként, veretlenül masíroztak a legjobb tizenhat közé, ahol a Krasznodarral csapnak össze februárban. Jövő kedden pedig már folytatják a horvát pontvadászatot, úgyhogy cseppet sem a „fakóval” álltak ki a fehérváriak ellen.

Népszerűnek bizonyult a mérkőzés, a horvát televízió több kamerával közvetítette a találkozót, a horvát drukkerek pedig a futball hőskorát idézve fára, villanyoszlopra kapaszkodva leselkedtek be a pályára. Ők is nyugtázhatták, hogy a meccs elején csapatuk dominál, de a Vidi szerzi meg a vezetést!

Sorozatban másodszor játszott 2-1-et a Dinamo Zagreb magyar csapattal. Míg a Ferencváros a BL-selejtezőjében legyőzte a patinás horvát együttest, a Mol Fehérvárnak nem sikerült ugyanez a horvátországi edzőtáborban. Persze, ahogy szokták mondani, a felkészülés során nem az eredményesség a legfontosabb. A döntetlen esélyeit csökkentette, hogy Fiola Attila idő előtt mehetett zuhanyozni.
Fotó: molfehervar.hu

A 13. percben Budu Zivzivadze 15 méteres megpattanó lövése hullott a kapuba, 1-0. Sajnos csak nyolc percig vezettek a fehérváriak, a játék­vezető úgy ítélte meg, a becsúszó Rus Adrián kézzel blokkolta a labdát a tizenhatoson belül. A büntetőt a házi gólkirály, Mislav Orsic magabiztosan értékesítette, 1-1. Különösebb ziccer már nem akadt az első játékrészben, ám a félidő hajrájában a másik oldalon is akadt egy tizenegyesgyanús eset a Ruséhoz hasonló szituációban, ám ekkor néma maradt a bíró síp­ja.

Az 56. percben megint Rus volt a főszereplő, a hátvéd lövését kitornázta a világbajnoki ezüstérmes kapus Dominik Livakovic.

Budu Zivzivadze szerezte meg a vezetést a Dinamo Zagreb ellen
Fotó: molfehervar.hu

Egyórányi játék után ötöt cserélt Márton Gábor, a Vidi mestere: Nikolics Nemanja, Kovács István, Géresi Krisztián, Dárdai Palkó és a kapuban Tordai Árpád lépett pályára. A nemrég igazolt kapus sajnos hamar kapitulált, a 78. percben a rutinos Bruno Petkovic szabadrúgásból szerzett gólt, 1-2. A hajrában megélénkült a találkozó, Fun­sho Bamgboye picivel lőtt a keresztléc fölé, majd a meccsen olykor provokált Fiola Attila a 81. percben begyűjtötte második sárga lapját, így tíz emberre fogyatkozott a Vidi. A végén kis híján megint betalált a Dinamo, de maradt a 2-1-es végeredmény.

A Mol Fehérvár még egy felkészülési mérkőzést vív a horvátországi edzőtáborban, szombaton az Osijekkel zárja a sort.

Jegyzőkönyv

Mol Fehérvár FC–Dinamo Zagreb 1-2 (1-1)

Rovinj, Gradski stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Vidulin.

Mol Fehérvár: Kovács (Tordai 60.) – Fiola, Tamás (Musliu 46.), Rus (Kovács I.), Stopira, Hangya – Nikolov, Houri (Dárdai 60.) – Funsho, Petrjak (Géresi 60.) – Zivzivadze (Nikolics 60.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Dinamo Zagreb: Livakovic – Gvardiol (Petkovic), Teofil (Atiemwen), Franjic (Ademi), Moharrami (Kastrati), Burton (Jakic), Ivanusec (Majer), Cuze (Peric), Orsic (Leovac), Gavranovic (Lauritsen), Hajrovic (Stojanovic). Vezetőedző: Zoran Mamic.

Gólszerző: Zivzivadze (13.), ill. Orsic (20.), Petkovic (78.).

Sárga lap: Rus (19.), Fiola (24.), ill. Petkovic (68.), Leovac (74.)

Piros lap: Fiola (81.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában