Jégkorong

2021.01.17. 20:35

Két pont az Innsbruck ellen

Kiigazította az AV19 a pénteki botlást az ICEHL-ben

Németh Krisztián

A Dornbirn elleni pénteki vereség után vasárnap este máris eljött a javítási lehetőség a tabella második helyén álló Hydro Fehérvár AV19 számára. Tehette ezt az ellen az Innsbruck ellen, amelyet itthon legutóbb 2018-ban tudott legyőzni, viszont a szezonban idegenben kétszer is elverte a nyolcadik pozícióban lévő osztrák csapatot. A liga két leghatékonyabban támadó csapata találkozott az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a mutató azonban kezdetben a jó passzok számában nem képeződött le. A kezdeti pontatlanságok után egyre határozottabban játszottak a házigazdák.

Négy a négy ellen Bartalis István közel járt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. Erre a 13. percig kellett várni. Hári János remek passzából Colton Hargrove kapásból lőtte ki a jobb felső sarkot, 1-0. Még egy nagy hazai helyzet adódott az első harmadban, az újabb kapott góltól csak a kapuvas mentette meg az Innsbruckot. Az osztrákoknak nem volt igazi helyzete az első húsz percben, amikor kellett, védett az idén második mérkőzésén védő Kornakker Dániel.

 

Óriási hazai helyzettel kezdődött a második harmad, de a nagy tömörülés közepette nem sikerült bekotorni a korongot Rene Swette kapujába. Sajnos hat perc után a másik ketrecbe vágódott be a pakk. Emberelőnyben egy kékről megsuhintott lövésbe Kevin Tansey piszkált bele, 1-1. Alexander Petan közelről próbálkozhatott a játékrész derekán, majd Anze Kuralt vihette egy az egyben kapura a korongot. A rutinos osztrák hálóőr fiatal magyar kollégáját is megdolgoztatták. Kornakker Girard lövésénél, majd a kipattanónál hárított hatalmasat.

A harmadik játékrészben mindkét csapat játékában benne volt a gól, egyre inkább esélyesebb lett, hogy az elmúlt időszak legszorosabb egymás elleni meccsét játsszák a felek. Szerencsére Timothy Campbell fantasztikus kék vonalas gólja a Hydro Fehérvár AV19-et sodorta közelebb a győzelemhez, Mika Lahti pedig gólpasszával negyedik meccsén feliratkozott a pontszerzők közé, 2-1. Campbell nem sokkal később azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy emberhátrányban ütő nélkül testtel blokkolt egy lövést, miután az ellenfél játékosa nem túl elegánsan kiütötte a harmadból a sportszert, hogy még csak véletlenül se vehesse vissza magához a kanadai hátvéd. Továbbra is szoros maradt az összecsapás, ráadásul a véghajrát emberhátrányban kezdte a Fehérvár, az utolsó egy percben pedig Swette kapus is lekorcsolyázott, azaz hat a négy ellen támadott egy ideig az Innsbruck. A dudaszó előtt 10 másodperccel sikerült az egyenlítés, 2-2. Sorozatban harmadszor nem dőlt el a Fehérvár Innsbruck elleni hazai meccse a rendes játékidőben. A túlórában behúzták a két pontot a házigazdák. A hajrában végre felcsendült Gary Glitter slágere.

Hári János „indította a rock and rollt” miután magabiztosan kicselezte a vendégkapust, 3-2. A bajnokságot 68 ponttal a Bolzano vezeti (32 lejátszott meccs), második az AV19 67 egységgel (36), harmadik a Klagenfurt 62, negyedik a Bécs 61 ponttal (mindkettőnek 33 derbin van túl). Az ötödik mindössze 30 meccsel a háta mögött az 53 pontos Salzburg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában