ronaldinho csodálója

2021.01.21. 22:26

Az Alba Eb-bronzérmes kapusától a foci sem áll távol

Tea Pijevic, az Alba Fehérvár KC kapusa egycsapásra beírta magát a sportág nagykönyvébe a decemberi kézilabda Európa-bajnokságon. A bronzérmet szerző horvát válogatottban védései élményszámba mentek. Nem meglepő, hogy a hálóőrnek vannak kérői.

Németh Krisztián

Tapad hozzá a labda

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mennyire változott meg az élete a dániai Európa-bajnokságon elért bravúros bronzérem óta?

– Egyáltalán nem – újságolja mosolyogva a dániai kézilabda Európa-bajnokság egyik legjobb kapusa Tea Pijevic, aki a horvát válogatottal meglepetésre bronzérmet szerzett. – Nagyon örültem a sikernek, de decemberben lezártam azt a fejezetet, már a jelenre és a jövőre koncentrálok.

Ha egyetlen emlékképet kellene mondania az Eb-ről, mi lenne az?

– Nem tudnék egyetlen pillanatot kiemelni. Alapvetően senki sem számolt velünk. Nagyon jól sikerült felkészülnünk a magyarok elleni meccsre és miután sikerült gy őznünk, minden jól alakult számunkra. Erőt és önbizalmat szereztünk, megéreztük, hogy bármelyik csapattal felvehetjük a versenyt.

Mi volt a csapat titka az Európa-bajnokságon?

– Olyanok voltunk, akár egy család. Jó volt a légkör és a csapatszellem, nem voltak sztárjaink, csapatként játszottunk. Az Eb előtt egy teljes hónapot kihagytam, elkaptam a koronavírust, edzeni sem tudtam. Hét nappal az Európa-bajnokság előtt még karanténban voltam. Érzésem szerint nekünk volt a legjobb védelmünk, könnyű dolgom volt a fal mögött.

Tapad hozzá a labda
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Miért választotta a kézilabdát és a kaput?

– Annak idején nem volt sok választásom, a kézilabda volt az egyetlen sportolási lehetőség, bár sokat fociztam a testvéremmel. A családomban én vagyok az egyetlen profi sportoló. Amikor elkezdtem kézilabdázni, pont nem volt kapusa a csapatnak, és megkért az edzőm, hogy álljak be a háló elé, mert úgy látta, nem félek a labdától. Mivel egész jól ment a védés, a következő edzésen is én álltam a gólvonalon.

Korábbi csapataiban és a válogatottban is a 91-es mezben játszott, játszik. Az Alba Fehérvár KC-ban miért pont a 80-as számra esett a választása?

– Mivel Szarka Adrienn révén már foglalt volt a 91-es – ami egyébként a születési évszámomra utal –, a nyolcvanast választottam. Annak idején Ronaldinho az AC Milanban játszott 80-as mezben. Imádtam a játékát, mindent, amit a pályán művelt!

Jól érzi magát a kapuban… Tea Pijevic elkápráztatta a világot az Eb-n
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A pazar Európa-bajnoki szereplés után mennyire halmozzák el ajánlatokkal? Mekkora esélyt lát arra, hogy a következő szezont is Székesfehérváron kezdje?

– Kaptam ajánlatokat más kluboktól, de ez nem az időszak, amikor ezen gondolkozom. Pénteken már mérkőzés van! Ha „úgy” alakulnak a dolgok, arról mindenki értesülni fog.

Az Eb-szünet után jobban megy az Alba szekere…

– Valóban. Rosszul kezdtük a szezont, de az utóbbi három mérkőzésen jó formában voltunk, két találkozót meg is nyertünk. Így kell folytatnunk!

Pénteken este a Kisvárda ellen folytatják

Péntek este hazai környezetben ismételheti meg a Kisvárda elleni idegenbeli bravúrt az Alba Fehérvár KC. Józsa Krisztián együttese 18 órakor kezd a Köfém-csarnokban a szabolcsiak ellen. December végén, a hosszú kihagyás után remek 22-21-es győzelmet arattak Triscsuk Krisztináék. A fehérváriak azóta helytálltak a Győr ellen, majd 35-22-re legyőzték itthon a Szombathelyt. Az AKFC a tabella nyolcadik helyéről hat ponttal várja a találkozót, míg a Kisvárda úgy a kilencedik négy egységgel, hogy egyel kevesebb meccset játszottak Pijevicséknél. A két klub eddigi kilenc egymás elleni mérkőzésének mérlege: négy kisvárdai, három fehérvári siker, valamint két döntetlen. A találkozót a K&H női kézilabda-bajnokság 7. fordulójából pótolják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában