szinkronúszás

2020.11.26. 22:31

Végre, ismét versenyezhet az Orka SE!

Nagy a boldogság, hiszen a hétvégén biztosan megrendezésre kerül az Aquatic Kupa Érden, ahová több mint 20 fős gárdával érkezik a fehérvári szinkronúszó egyesület, az Orka SE.

Kecskés Zoltán

Fotó: a klub

Február óta, azaz közel kilenc hónapja nem versenyeztek Molnár Andrea tanítványai a koronavírus miatt. A vezetőedző elmondása szerint nehéz időszakon vannak túl, de Tőke Teodóra és Trungel Viktória edzőtársai segítségével a versenyzők tovább gyakorolhattak, készülhettek, ezáltal még érettebbé és erősebbé válhattak. Hozzátette, hogy a legkisebbek ugyan nem térhettek vissza az uszodába a legújabb kormányrendelet értelmében, az ő oktatásuk online folyik.

– Mentálisan is megterhelő hosszú hónapokat tudhatunk a hátunk mögött, de a szakmai stáb a versenyzőkkel és a szülőkkel együtt kitartott, aminek eredményeként eddig soha nem tapasztalt összefogás volt az egyesületben. A versenyek elmaradása nagy szívfájdalom volt számunkra, de talán a legnehezebb perióduson már túl vagyunk, hiszen hétvégén újra vízbe ugorhatunk egy országos szintű megmérettetésen, így hosszú idő után lehetőség nyílik gazdagítani az éremkollekciónkat – kezdte nagy örömmel a hangjában a szakember.

– Amikor a lányok megtudták, hogy utazunk, hatalmas megkönnyebbülést láttam az arcukon. El tudod képzelni, hogy azóta milyen mosolygós edzéseken vagyunk túl! Köszönettel tartozunk a városnak, akik lehetővé tették, hogy a Csitáry G. Emil uszodában készülhessünk. Bár az üzemidő lerövidülésével korán a medencében vagyunk, de a csajok extra motivációval végzik a kűröket. Elvárásunk nincs a kupa eredményét illetően, csupán „annyi”, hogy ott legyünk már, versenyezzünk végre, és elhiggyük, kicsit régi minden…

Ünnepi zoknik felhúzva: már a karácsonyi gálára hangolódnak a szinkronúszók, ahol látványos show-elemekkel készülnek
Fotó: a klub

Mint megtudtuk, hatalmas óvintézkedés előzi meg a kétnapos Aquatic Kupát. A szervezők minden tőlük telhetőt megtesznek a résztvevők biztonsága érdekében.

– Megjöttek a „védőfelszereléseink”, köztük az egyesület nevével és logójával ellátott maszkjaink, amit a vízben végzett gyakorlatok kivételével folyamatosan hordanunk kell a tornán. A sportesemény rendezői mindent megtettek az egészség megvédése érdekében: a versenyszámok között teljes uszodakiürítés lesz, valamint az öltözők, és a medencetér teljes fertőtlenítése zajlik folyamatosan. Erre azért van szükség, mert közel 250-en leszünk, de úgy osztották be a csapatokat, hogy egyszerre maximum 60 fő tartózkodhat az uszodában. Szerencsénkre minket nem sújtott a vírus, így teljes létszámmal, több mint 20 versenyzővel érkezünk!

Fotó: a klub

Szeretnék élvezni a dolgot, hiszen nagyon úgy fest, ez lesz az egyetlen versenyük a szinkronúszóknak a versenynaptárban idén, éppen ezért a nagyszabású karácsonyi rendezvényüket nem halasztják el, csupán új köntösbe bújtatják.

– Tervezzük már a hagyományos, népszerű karácsonyi gálánkat, ami most sajnos csupán online lesz nézhető a nagyközönség számára. Ha pedig még előrébb tekintünk, akkor elkezdtük a márciusi versenyünk, azaz az Orka Kupa előkészítését is. Nemzetközi verseny megrendezésére nem vállalkozunk a jelen helyzetben, a hazai egyesületeknek szeretnénk kedvezni, minél szélesebb körben versenyzési lehetőséget adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában