Nagyon jó úton halad a 14 éves Rémai Vencel

2020.11.12. 20:50

Van potenciál a tini súlyemelőben

Rémai Vencel, az István Király Általános Iskola 8. osztályos tanulója a nyolcadik utánpótlás-bajnoki címét szerezte a Fehérvár Rugby Club súlyemelőinek a 2020-as esztendőben.

Káldor András

Rémai Vencel serdülő bajnoki címet szerzett

Fotó: klub

A Tini Országos Bajnokságon a 14 éves Rémai Vencel serdülő korosztályban 89 kg-os súlycsoportban a helyből távolugrásból, medicinlabda-dobásból, és a súlyemelő verseny gyakorlatokból álló versenysorozatban indult.

Rémai helyből távolugrásban 186 cm, 189 cm, 192 cm, a 2 kg-os medicinlabda dobásában 1134 cm, 805 cm, illetve 1036 centimétert teljesített. Súlyemelő-versenygyakorlatai pedig a következőképp alakultak: szakítás 40 kg, 45 kg, 50 kg, lökés 52 kg, 57 kg, 64 kg sikertelen. Összetett eredménye: 107 kg Ezzel megszerezte serdülő korosztályban a magyar bajnoki címet.

Rémai Vencel serdülő bajnoki címet szerzett
Fotó: klub

Edzője, Bódis-Szabó Katinka szerint jó úton halad az ifjú versenyző, és rajta múlik, hogy meddig juthat.

– Nagyon törekvő, minden edzésen igyekszik, jelen pillanatban az utánpótlásban versenyez, még ismerkedik a súlyemeléssel, de nagyon ügyes. Felnőtt kategóriában az országos szintre felküzdheti magát, és egészen biztosan szép eredményeket érhet el. Könnyű vele dolgozni, korosztályának megfelelően reagál mindenre. Nála még azért a fejlődést vesszük inkább figyelembe, és nem is törekszünk az eredményességre. Előre vetítve 5-10 kilós éves fejlődést szeretnénk vele elérni fogásnemenként, ez annyit jelent, hogy egy évben cirka 20-25 kilót kellene hoznia az elért eredményei alapján – tudtuk meg.

Heti három alkalommal két-két órát edzenek, ami egy 14 esztendős gyereknél tökéletesnek mondható terhelés. Ez azonban sok mindentől függ, hiszen kezd begyűrűzni a Covid–19, és meghatározhatja azt, hogy mennyit tudnak majd dolgozni. Ez hátráltathatja a munkájukat, de nem tántorítja el sem a versenyzőt, sem pedig mesterét.

– Az eredményeket mindig saját magunkhoz mérjük, ehhez képest szépen hozza Vencel az elvártakat – tette hozzá Bódis-Szabó Katinka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában