Bartalis István büntetője döntött

2020.11.11. 22:36

Szétlövéssel nyert a Volán

Zárt kapuk mögött, izgalmas meccsen győzte le 3-2-re a Hydro Fehérvár AV 19 a Pozsonyt az ICE Hockey ligában. A Volán vezetett, majd hátrányba került, végül felülkerekedett a ligaújoncon. Csütörtökön este már Klagenfurtban lépnek jégre Erdély Csanádék.

Németh Krisztián

A szurkolók hiányoztak az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokból, de az élvezetes játék nem

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Meglehetősen összesűrűsödtek azok a körülmények, amilyenekkel még soha nem találkozott az ember a Volán hazai mérkőzésén.

Az üres parkoló, a Fehérvár-mezes forgatag hiánya, a közlekedő folyosók és a tribün csendje is hozzátartozott a koronavírus okozta lehangoló valósághoz. Csak a rolba monoton búgása jelezte, hogy mérkőzés lesz az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Jobban örültünk volna, ha ez az este csak a Hydro Fehérvár AV 19 és a Bratislava Capitals az osztrák bázisú bajnokságban vívott első összecsapásától lett volna egyedülálló. A klub a bérletes szurkolók számára ingyenesen biztosította az internetes közvetítés elérését. Somos Zoltán, a mérkőzés kommentátora is látott már jó néhány meccset, de ilyet sem ő, sem szakkomentátora, az ütő helyett mikrofont ragadó Hári János (a válogatott támadó várhatóan vasárnap már játszhat).

A kényszerpihenő előtt remek győzelmi sorozatot produkáló csapatok az első húsz percben sem tömték ki egymás kapuját, de a Pozsony többször lőtt, mint vendéglátóik. A harmad utolsó öt percére Erdély Csanád ziccerével kanyarodtak rá a házigazdák. Andrew Sarauer már nem kegyelmezett, a 18. percben egy lecsorgó korongot lőtt a kapuba, 1-0.

A szurkolók hiányoztak az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokból, de az élvezetes játék nem
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A szünet után rákapcsolt a Pozsony és a középső harmad első öt percében rendesen megtornáztatták honfitársukat, a Volán új igazolását, a válogatott kapust, Jaroslav Janust. A meccs ezen szakaszában alapvetően a vendégek domináltak, de egy emberelőnyös szituáció után erőre kapott a Fehérvár. Az volt a baj, hogy Filip Ahl is, aki korongot szerzett a félpályánál, majd egy az egyben átverte Janust és kiegyenlített, 1-1.

A harmadik húsz percet is dinamikusan, és ezúttal eredményesen indította a Pozsony. Pontkirályuk, Mitch Hulls 49 másodperc után éles szögből verte a Fehérvár kapujába a fordítást jelentő gólt, 1-2. Tekintettel arra, hogy 24 órával később már Klagenfurtban van jelenése Antti Karhula együttesének, jobb lett volna, ha nem kell az eredmény után futnia a végjátékban. A házigazdák nyomása meghozta a második gólt, amihez megint Sarauer klasszisa kellett. A válogatottól visszatérő támadó harmadik meccsén nyolcadik pontját szerezte, amikor egy kipattanót remekül tálalt Alexander Petan elé, aki három perccel a vége előtt mentette hosszabbításra a meccset, 2-2. Majdnem idő előtt döntött egy büntető, de Ahl nem tudott túljárni Janus eszén a túlórában.

A hosszúra sikeredett szétlövésben a mezőny egyik legjobbján, Januson is sok múlott, végül Bartalis István találata jelentette a két pontot a Hydro Fehérvár AV 19 számára, 3-2. Bizonyára otthon a szurkolókból is kiszakadt a gólok utáni Republic-refrén: „Még, még, még, még, még, ennyi nem elég!”

JEGYZŐKÖNYV

Hydro Fehérvár AV 19–Bratislava (3-2) (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0) – sz.u.

Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok, zárt kapuk mögött.

Vezette: Soós, Rencz (Váczi, Muzsik)

Fehérvár: Janus – Campbell, Stipsicz, Kuralt, Bartalis 1, Hargrove (1) – Horváth, Caruso, Petan 1 (1), Sarauer 1 (1), Mihály (1) – Szabó D., Geiger, Reisz, Kahkonen, Erdély – Szabó B., Péter, Sárpátki. Vezetőedző: Antti Karhula.

Bratislava: Baros – Sloboda, Bohunicky, Miklik, Bubela, Ahl 1 – Sedivy, Guimond, Higgs, Hults 1, Cajkovic (1) – Romancik, Finn, Varga T., Buc, Lapsansky – Hudec, Faith, Bezak, Lipianksy. Vezetőedző: Rostislav Cada.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc

Kapura lövések: 33-36

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában