jó úton haladnak

2020.11.17. 19:46

Nagy feladatok előtt a bicskei labdarúgók

A Ferencváros elleni Magyar Kupa-mérkőzés után ugyan csekély idő jutott a regenerálódásra a Bicskei TC játékosainak, ennek ellenére a klub vezetői pozitívan tekintenek a soproni idegenbeli összecsapásra.

Kecskés Zoltán

Győzelemért utaznak a Bicskei TC játékosai Sopronba

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Bár Vukmir Dragan bicskei szakmai igazgatónak a kőkemény NB III-as négymeccses hátralévő sorozatra (szerdán Sopronban, majd háromszor hazai pályán játszik csapata bajnokit) is figyelnie kellett, csapata odatette magát Szerhij Rebrov bombaerős gárdájával szemben. Összességében derekasan helyt állt az NB III-as BTC a jóval erősebb BL-szereplő ellen, némi szerencsével lehetett volna két-három gólos különbség is a végén, de végül érvényesült a papírforma (5-0).

Fontos megemlíteni, hogy a pozitív koronavírus-tesztet produkáló Nyúl István masszőr, illetve Horváth Marcell védő is jól vannak, tünetmentesek. Ezen felül gyakorlatilag a teljes keret rendelkezésére áll a szakmai stábnak, akik kemény mérkőzésre számítanak a 7. helyen álló Sopron vendégeként szerdán 17 órakor kezdődő mérkőzésen.

– Igyekeztük kipihenni a Magyar Kupa fáradalmait, bár sok időnk nem volt. A Sopron egy jó összetételű csapat, egy harcos összecsapásra számítok! Reális a 10. helyünk a táblázaton, ugyanakkor képesek vagyunk a meglepetésre. Nyáron tizenhat labdarúgó érkezett hozzánk, fiatal csapatunk van, és mint mindig, ezúttal is azt mondtam a srácoknak: becsületesen harcoljanak, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég! – mondta Vukmir Dragan.

Győzelemért utaznak a Bicskei TC játékosai Sopronba
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Komjáthy Péter klubigazgató is hasonlóan vélekedett.

– Odatettünk magunkat a Fradi ellen, amit bizonyára a játékosok még éreznek a lábaikban, ugyanakkor a meccs óriási lelki töltést is adott számukra, ami segítheti őket a Sopron ellen. Mindenképpen a győzelem reményében utazunk, majd utána jön egy nagy idényzáró hazai sorozat: fogadjuk az élen álló III. Kerületet, majd a Tatabányát és végül a Nagyatádot. Az előző forduló megmutatta, hogy nincs verhetetlen csapat.

Motiváltak a Bicskei TC vezetői a hátralévő meccsekkel kapcsolatban: Komjáthy Péter, Tessely Zoltán, Vukmir Dragan
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Tessely Zoltán, a bicskei klub elnöke kiemelte, hogy nagyon jó úton haladnak.

– A középmezőnyben vagyunk, de innen is képesek lehetünk feljebb lépni, köszönhetően Vukmir Dragan vezetőedzőnknek, akinek célja minden körülmények között a győzelem, és ez a mentalitás átragad a játékosaira is. Példaértékű volt számomra a bajnokság előtt, amikor megkérdezte a tanítványait, hogy mik a céljaik a szezonra nézve? Volt olyan, aki azt mondta, hogy 9. szeretne lenni. Erre ő (Dragan): Én a bajnoki címet, vagy minimum dobogót tűztem ki magam elé. Ha te 9. akarsz lenni, akkor nincs értelme a pályára lépni. Ez a szituáció is megmutatta az ő hozzáállását, ami a csapatunkat előre viheti a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában