TESZ futás

2020.11.11. 13:00

Az Antarktiszig futottak

Még ha virtuálisan is, de már elérték az Antarktiszt azok a futók, akik vállalták a TESZ kihívását, s online vetélkedő formájában gyűjtötték a kilométereket.

Ferencz Balázs

A korábbi nyolc TESZ-futáson tömegek mozogtak

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

Az Alba Regia Atlétikai Klub és a Depónia Nonprofit Kft. évek óta a belvárosban rendezte a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért (TESZ) névre hallgató futófesztiválját. A vírus miatt október 15-e óta azonban online vetélkedő formájában lehetett nyargalni a kilométereket, melyeket összeadva az Antarktiszig érő képzeletbeli pálya épült. Előbb júniusban, majd szeptemberben futott volna a TESZ mezőnye, mindkétszer elmaradt a közös esemény.

Így a vállalkozókedvűek egyé­ni futásaik eredményét tölt­hették fel az ARAK és a Depónia közös kihívására reagálva, s az 1300 futás összesen 13 ezer kilométert alkotott.

A korábbi nyolc TESZ-futáson tömegek mozogtak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

Mindeközben az újrahasznosítással kapcsolatos ötleteket is várták a szervezők, a zsűri által legjobbnak ítélt három elképzelést 30, 20, 10 ezer forintos utalvánnyal díjazzák, míg a legtöbb felajánlott kilométert gyűjtő fehérvári iskolák 300 ezer forint értékű sportszervásárlási utalványon osztoznak.

A kihíváshoz egyébként november 15-ig lehet még csatlakozni a TESZ#2020 Face­book-esemény alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában