jéghoki

2020.10.30. 08:00

Rangadóra készülve

Az Erste Liga pénteki játéknapján az FTC-Telekom csapatával találkoznak a Dunaújvárosi Acélbikák. A mérkőzésre 18.30-kor kerül sor a Tüskecsarnokban.

Káldor András

James Hughson (piros) kapus remek teljesítményére is szükség volt az UTE együttese elleni győzelemhez

Fotó: Erste Liga

A Dunaújvárosi Acélbikák csapata úgy tűnik, szép lassan átlendült a pandémiát követő bizonytalanabb időszakon. A keret tagjai utolérték magukat, és legutóbb az UTE elleni összecsapáson már igen jó periódusokat produkáltak. Ami igen örvendetes volt, az a piros-fehérek teljesítménye, ráadásul mind az UTE, mind a DAB egyaránt visszaigazolta azt, hogy ez a párosítás valóságos derbivé nemesedett az elmúlt években. Fordulatos és parázs csatára került sor kedden is, igaz a végén a szétlövés döntött, és így a tabellán még hiányzik az újvárosiak neve mellől egy rendes játékidőben elért siker, és hat mérkőzés után hat pontot elérve egyelőre még a nyolcadik helyet foglalják el, duplán annyi egységet gyűjtve, mint az őket üldöző Vasas Opten gárdája.

Ettől függetlenül Dave Leger, a Bikák mestere felhívta a figyelmet a hibákra is, a pozitívumok mellett.

– Kissé érzelmes volt számunkra ez a mérkőzés, meglehetősen hullámzóan játszottunk. Megvolt a vezetés, de az UTE folyamatosan jött vissza. A véghajrá hasonló volt a MAC elleni meccshez, megint akkor kaptunk gólt, ezen javítanunk kell a jövőben. Kicsit frusztráltak voltunk a sok emberhátrány miatt, és ha rendre hátrányban kell védekezni, akkor nem tudunk támadni. Annak örülök, hogy az egyetlen emberelőnyünket beütöttük.

James Hughson (piros) kapus remek teljesítményére is szükség volt az UTE együttese elleni győzelemhez
Fotó: Erste Liga

A bajnoki címvédő FTC-Telekom együttese is nehezen jutott túl a koronavíruson, két hét szünet után a múlt szombaton megszerezte első három pontot érő győzelmét a Titánok otthonában, majd a jelenlegi éllovas MAC HKB Újbuda elleni hosszabbítás után elért győzelemmel (6-5) már felléphettek a dobogó harmadik fokára, megelőzve ezzel két riválisukat, a DEAC és a Sportclub Csíkszereda csapatait. A fővárosiak így zsinórban két győzelemmel a tarsolyukban hangolhattak a DAB elleni rangadóra.

A koronavírus-járvány alaposan felforgatta az Erste Liga, és az FTC-Telekom menetrendjét, és még nem tudni, mi várható a következő hónapokban.

– Jelenleg a járvány felfutó szakaszában vagyunk, ez azt jelenti, hogy egy tetőpont után jönnie kell egy leszállóágnak is. Abban bízom, hogy ha most tudunk játszani, akkor ha enyhülnek a körülmények, be is tudjuk fejezni a szezont – fogalmazott Fodor Szabolcs, az FTC vezetőedzője csapata jövőjével kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában