súlyemelés

2020.10.07. 21:56

Megvan a hetedik aranyérem

A súlyemelő országos bajnokság serdülő és ifjúsági korosztályban a Fehérvár Rugby Club versenyzői kiváló eredményeket értek el, a 17 éves Zsolnai Máté pedig megszerezte a szakosztály idei hetedik aranyérmét.

Káldor András

Zsolnai Máté a dobogó tetején

Fotó: a klub

Fodor Ádám, Dolovai Béla edző tanítványa az U15-ös serdülő korosztály 61 kilogrammos súlycsoportjában 97 kg-os eredményt ért el, és ezzel az ötödik helyet szerezte meg. Szakításban három sikeres fogás után 45 kg-ot emelt. Lökésben két fogást követően az 52 kg jelentette a végállomást számára, az 55 kg már kifogott rajta, de amint Gyolcsos Ferenc, a klub ügyvezető alelnöke tájékoztatta lapunkat, a versenyző jó irányba halad, eredményei reményekkel kecsegtetnek.

Zsolnai Máté a dobogó tetején
Fotó: a klub

Nagy Ferenc az U17-es ifjúsági korosztály 89 kilogrammos súlycsoportjában sza­kításban két sikeres és egy sikertelen fogás után 76 kg-nál állt meg, míg lökésben a 100 kg-os harmadik fogást is gond nélkül teljesítette, ezzel összetett eredménye 176 kg, és a második helyen zárt.

Zsolnai Máté az U 17-es korosztály 98 kilogrammos súlycsoportjában szakításban 90 kg-ot emelt, lökésben pedig a 2. fogása 122 kg volt. Összetett eredménye 212 kg, ezzel az első helyet szerezte meg, és lett a magyar bajnoki cím büszke tulajdonosa. Edzője és felkészítője Bódis Szabó Katinka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában