A MOL Fehérvár a szállodában rekedt a szigeten

2020.09.16. 22:32

Hadviselés Máltán

Viszontagságos körülmények között érkezett meg Máltára a MOL Fehérvár FC, ahol csütörtökön 19 órakor a Paola Hibernians FC ellen vívja meg a labdarúgó Európa-liga 2. selejtezőkörét.

Ferencz Balázs

Késő estig kérdéses volt, hogy Lyes Houri (a labdával) és társai edzhetnek-e...

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap Archív

Szerda délelőtt, negatív koronavírus-tesztek birtokában, s az ugyancsak negatív mintát produkáló, s így végül mégis elutazó vezetőedző, Márton Gábor irányításával ült repülőre a MOL Fehérvár FC együttese. 130 percet töltött a levegőben a csapat, majd a valettai földet érés után megakadt a szoros ütemterv alapján összeállított program. A máltaiak a küldöttség minden tagját újra letesztelték, ami közel két órás várakozással járt. A máltai hatóságok nem vették figyelembe az Európai Labdarúgó-szövetség által is jóváhagyott érvényes negatív PCR-teszteket, így a fehérváriak az esetet jelezték az UEFA-nak. A tesztelési procedúra indítója lehetett a máltaiak biztonságra való töretlen törekvése, vagy akár pszichés hadviselés is, ami azért nem példanélküli a nemzetközi futballcsatározások során.

A piros-kékek 14 órakor indultak tovább a szállodába, majd az ebéd és a pihenőt követően eredetileg 19 órakor tréningezett volna a találkozó helyszínén, ahol műfüves pályán csapnak majd össze a felek csütörtökön 19 órakor. Csakhogy a csapat szerda kora estig, az eredmények megérkezéséig nem hagyhatta el a szállodát. A máltaiak azzal indokolták a szankciót, hogy a levett minták kiértékeléséig nem engedhetik útjára a Vidit. 19.30 után érkezett a hír, hogy a Vidi minden Máltán tartózkodó tagja negatív tesztet produkált, így a fehérvári együttes elindulhatott az edzésre, ami 20.30-kor kezdődhetett el.

Késő estig kérdéses volt, hogy Lyes Houri (a labdával) és társai edzhetnek-e...
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap Archív

Ami az ellenfelet illeti: a Paola Hibernians FC 1922-es alapítása ótá 12 alkalommal hódította el a máltai bajnoki címet, 10-szer nyert kupát és háromszor szuperkupát. Legutóbb 2017-ben ünnepelhetett bajnoki címet, az előző idényben a harmadik helyen zárt. Mivel Máltán még nem indult el a pontvadászat, a Hibernians augusztus 27-én játszott tétmeccset utoljára, akkor a liechtensteini Vaduzt ejtette ki az Európa-liga 1. selejtezőkörében.

A paolai együttes 4-3-3-as felállásban lépett pályára a Vaduz ellen, a 23 éves Jurgen Degabriele duplázott. Azonban a csapatkapitányt, a dán-máltai kettős állampolgár Bjorn Kristensen-t kiállították, így ő biztosan nem játszhat a Vidi ellen. A Hiberniains FC csapat legértékesebb játékosa a 33 éves brazil védő, Leandro Almeida, akinek becsült értéke 650.000 euró, míg a keret teljes értékét 3,2 millió euróra taksálja a mértékadó transfermarkt.com oldal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában